Præsentation af begrebsrammen FoC

Britt Laugesen, Mette Grønkjær, Kathrine Hoffmann Kusk, Alison Kitson, Siri Voldbjerg

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiFormidling

Abstract

Klinik, ledelse, uddannelse og forskning beskriver en vigtig ny tendens i sygepleje, som udspringer af overbe-visende international dokumentation for mangelfuld sygepleje – især i forhold til patienter og borgeres fundamentale behov. Det er den første samlede præsentation af begrebsrammen Fundamentals of Care på dansk i bogform, og målet er at bidrage til, at alle sygeplejersker fo-kuserer mere målrettet på sygeplejens selvstændige genstandsområde.

Bogens kapitler gentænker på forskellig vis fagets helt fundamentale spørgsmål: Hvad er sygepleje, og hvad bør sygepleje rette sig mod? Den henvender sig derfor til sygeplejersker på alle niveauer og in-den for alle virksomhedsområder. Det gælder kliniske sygeplejersker, ledere, undervisere og forskere, samt bachelor-, master- og kandi-datstuderende.

Bogen er skrevet i samarbejde med kliniske sygeplejersker, ledere, un-dervisere og forskere, og de viser hver især, hvilket potentiale denne form for grundlagstænkning rummer. I klinisk praksis og på ledel-sesniveau kan bogen bruges i faglige refleksionsfora, journal clubs o.l. På ledelsesniveau kan bogen bidrage til at styrke argumentation for sygeplejens genstandsområde i prioriteringer, normeringer og ressourcetildeling. I uddannelses- og forskningsmiljøer kan bogen være med til at tydeliggøre, hvad sygepleje er, og hvor faget behøver ny viden og forskning.

OriginalsprogDansk
TitelFundamentals of Care : klinik, uddannelse, ledelse og forskning
RedaktørerTove Lindhardt Damsgaard, Mette Grønkjær, Ingrid Poulsen
Antal sider21
UdgivelsesstedKøbenhavn
ForlagMunksgaard
Publikationsdato2021
Sider15-35
Kapitel1
ISBN (Trykt)978-87-628-2007-4
StatusUdgivet - 2021

Emneord

  • sygepleje

Citationsformater