Praktik: set i lyset af billedkunsfaget

Kirsten Skov (Redaktør), Mie Buhl (Redaktør), Kirsten Meisner Christensen (Redaktør)

  Publikation: Bog/antologi/rapport/Ph.d. afhandlingBogFormidling

  Abstract

  'Kamelrefleksioner - tematiseringer af læreruddannelsens professionssigte' er en række tekstsamlinger, der har til formål at bidrage til udvikling af læreruddannelsen som profession.
  Denne første tekstsamling 'Praktik - set i lyset af billedkunstfaget' er resultatet af et 3-årigt udviklingsarbejde og netværkssamarbejde 'Udvikling af seminariefaget billedkunst i et nyt århundrede' mellem AAU/ Danmarks pædagogiske Universitet, Læreruddannelsen i Ålborg og Læreruddannelsen Zahle.

  Arbejdet har haft til formål at sætte fokus på billedkunstfagets formål, indhold og indlejrede forforståelser. I Kamelgruppen har vi været optaget af at pege på relevante temaer for udvikling af billedfaget og forandring i uddannelsen af kommende lærere.

  Foråret 2004 præsenterede gruppens medlemmer papers på symposiet 'Visual culture in education' på kongressen på Nordisk Forening for Pædagogisk forskning i Reykjavik, Island. I 2005 deltog gruppen i symposiet 'Blikkulturer' på DPU og i 2006 på kongressen 'International Society of education Through Art' i Lissabon.

  - Betegnelsen kameler refererer til, at i forandringsprocesser må der sluges kameler, hvis der ikke længere kan findes argumenter for at fastholde forforståelser.

  De 2 andre tekstsamlinger er henholdsvis 'Faglighed - set i lyset af billedkunstfaget' og ' Eksamen set i lyset af billedkunstfaget'.
  OriginalsprogDansk
  UdgivelsesstedKbh.
  ForlagN. Zahles Seminarium
  Vol/bind1
  Antal sider64
  ISBN (Trykt)8791377005
  StatusUdgivet - 2003
  NavnKamelrefleksioner - tematisseringer af læreruddannelsens professionssigte. Tekstsamling
  Nummer12

  Emneord

  • praktik
  • billedkunst
  • didaktik
  • refleksion
  • undervisningskompetence
  • læreruddannelsen

  Citationsformater