Praktikbogen: Didaktik, klasseledelse og relationsarbejde

  Publikation: Bog/antologi/rapport/kliniske retningslinjerBogUndervisning

  Abstract

  Praktikbogen er en studiebog, der knytter sig til læreruddannelses praktikfag og sætter relation mellem teorien bag lærergerningen og lærergerningens praksis. Bogen består derfor af en lang række korte kapitler, der præsenterer teoretiske begreber fra praktikfaget, som følges op af øvelser, der fordrer, at læseren reflekterer over praksissituationer før, under og efter praktikken.
  Bogen består af tre dele, der begrebssætter, problematiserer og igangsætter refleksionsprocesser knyttet til de tre kompetenceområder i læreruddannelsens praktikfag:
  •Didaktik – om folkeskolens formål, målsætning, evaluering og tests, læremidler og it, undervisningsmønstre og arbejdsformer, elevforudsætninger og undervisningsdifferentiering.
  •Klasseledelse – om læringsmiljø, inklusion, konflikthåndtering og mobning.
  •Relationsarbejde – om kommunikation, motivation og skole-hjem-samarbejde.
  Bogens udreder i en særskilt del metoder til undersøgelse af praksis. Her beskriver forfatterne, hvordan de studerende kan drage nytte af at bruge forskellige metoder som interview, observation, videoobservation, praksisfortællinger, aktionslæring og casemetoden i praktikken.
  Praktikbogen, dens dele og kapitler kan læses uafhængigt af hinanden. Bogen er således foruden en grundbog også de studerendes håndbog og værktøjskasse til praktikfaget.
  OriginalsprogDansk
  UdgivelsesstedKøbenhavn
  ForlagHans Reitzels Forlag
  Antal sider295
  ISBN (Trykt)9788741262420
  ISBN (Elektronisk)9788741264998
  StatusUdgivet - 1 feb. 2016
  NavnLærerbiblioteket

  Emneord

  • læreruddannelsen

  Citationsformater