Refleksioner over kvalificering af socialt arbejde: udvalgte bachelorprojekter fra Socialrådgiveruddannelsen i Århus VIA University College nr. 5 2009

Per Westersø (Redaktør), Kirsten Henriksen (Redaktør)

Publikation: Bog/antologi/rapport/kliniske retningslinjerBogForskning

Abstract

Socialrådgiveruddannelsen i Århus, VIA University College har valgt at udgive nummer 5 i denne skriftserie – om refleksioner over kvalificering af socialt arbejde. Artiklerne er skrevet på baggrund af og med større eller mindre uddrag af de bachelorprojekter, som skolens studerende har udarbejdet i 2009.
Faget socialt arbejde er i disse år inde i en hurtig udviklingsproces. Vi har med bekendtgørelsen fra 2002 fået en professionsuddannelse. Uddannelse stiller krav til de studerende om ikke blot at kvalificere sig inden for faget som udøvende socialrådgivere, de skal også kvalificere sig til at kunne bidrage til fagets udvikling. Vi håber og forventer, at dette også vil gøre sig gældende i den kommende bekendtgørelse for uddannelsen. Det at kunne bidrage til fortsat faglig udvikling er afgørende for socialrådgiverne i praksis, hvis faget skal kunne modsvare udviklingen i sociale problemer og behovene for socialfaglige indsatser og ikke skal stagnere.
Vi ser en række fagligt meget spændende bachelorprojekter og finder, at det er oplagt, at de faglige tanker heri kommer længere ud end eksamensbordet. Vi har derfor fortsat denne skriftserie i håb om at udbrede de faglige indsigter og udviklinger fra bachelorprojekterne også til praktikerne i socialt arbejde.
Vi håber, at I vil tage vel mod bidragene fra de tidligere studerende og jeres nye
kollegaer. Samtidig håber vi med denne skriftserie at give andre studerende inspiration til egne kommende bachelorprojekter.
OriginalsprogDansk
Udgivelses stedAarhus
ForlagSocialrådgiveruddannelsen i Aarhus, VIA University College
Vol/bind5
Antal sider80
ISBN (Trykt)9788785200792
ISBN (Elektronisk)9788785200792
StatusUdgivet - 2009
BegivenhedRefleksioner over kvalificering af socialt arbejde -
Varighed: 1 jan. 2010 → …

Konference

KonferenceRefleksioner over kvalificering af socialt arbejde
Periode01/01/10 → …

Emneord

  • Socialt arbejde og sociale forhold

Citationsformater