Ressourcefokuseret vejledning

Publikation: Bog/antologi/rapport/kliniske retningslinjerBogForskningpeer review

Abstract

Hvordan kan du hjælpe dem, du vejleder, til at se flere muligheder, blive mere målrettede, få mere tro på egen kunnen og mere håb for fremtiden?

Med en ressourcefokuseret tilgang til vejledning tager man udgangspunkt i den enkeltes ressourcer. På den måde kan man hjælpe de vejledte til at få øje på det de kan, og det der er lykkedes, se nye muligheder og til at bruge deres ressourcer i fremadrettede handlinger.

Bogen tilbyder dig bl.a.:
•Teoretiske forståelser og begrundelser for at arbejde ressourcefokuseret
•Konkrete ideer og vejledningsmetoder til at arbejde med udvikling af positive emotioner
•En nuanceret forståelse af begrebet motivation, hvor bl.a. den vejledtes tro på egen kunnen (self-efficacy) samt begrebet flow indgår, samt og konkrete ideer og metoder og materialer til at arbejde med vejledtes motivation.
•Forståelse for og hjælp til at stille de gode spørgsmål
•Forståelse for begreberne anerkendelse og værdsættelse og konkrete ideer til at arbejde med disse begreber i vejledningen
•En nuanceret forståelse af begrebet styrker, og en lang række ideer til at inddrage styrkefokusering i vejledningen, samt konkrete redskaber til dette.

Bogen danner således et godt afsæt for den vejleder, der ønsker at arbejde ressourcefokuseret i enten individuelle og/eller gruppevise vejledningssammenhænge.

Arbejdsformerne beskrevet i bogen bygger på et teoretisk fundament, der har hjemme primært i den positive psykologi
OriginalsprogDansk
UdgivelsesstedKøbenhavn
ForlagDansk Psykologisk Forlag
Udgave1.
Antal sider227
ISBN (Trykt)978-87-7706-992-5
StatusUdgivet - 15 sep. 2014

Emneord

  • vejledning

Citationsformater