Projekter pr. år
Abstract
Rapporten vedrører offentlige fødevarepolitikker og fødevarestrategier
i udvalgte regioner og kommuner i landdistrikter. Case studierne i rapporten omhandler tre lande: Danmark, Sverige og Litauen.
Rapporten indgår i EU Interreg South Baltic projektet "SBFOODINNO - South Baltic Food Innovation" implementeret i 2017-20.(www.sbfoodinno.eu)
Case studierne beskriver hvordan statslige organer har adopteret og implementeret fødevarepolitikker og fødevarestrategier som et værktøj til at støtte og styrke den lokale fødevaresektor. I denne proces er samarbejde med den kommercielle, private fødevaresektor og til en vis grad også civilsamfundet et tilbagevendende emne.
Da indførelse og implementering af fødevarepolitikker og fødevarestrategier i en landdistriksmæssig kontekst er et relativt nyt fænomen, undersøger rapporten hvordan statslige organer søger at lave sig selv om til udviklere af fødevarestrategier og ansvarlige for gennemførelse af fødevarestrategier.
Der er derfor særlig opmærksomhed på
- Fødevarepolitikker: udvikling og indførelse af politikker og
visioner for det regionale/lokale fødevarebillede.
- Fødevarestrategier: skridt, foretaget af regionale og lokale
statslige organer for implementering af fødevarepolitikkerne.
Rapporten har til formål at give klarhed omkring udviklingen af lokale fødevarepolitikker og fødevarestrategier i landdistrikter og også, forhåbentlig, at inspirere dem, der allerede arbejder med eller har til hensigt at arbejde med fødevarepolitikker og fødevarestrategier i landdistrikter.
i udvalgte regioner og kommuner i landdistrikter. Case studierne i rapporten omhandler tre lande: Danmark, Sverige og Litauen.
Rapporten indgår i EU Interreg South Baltic projektet "SBFOODINNO - South Baltic Food Innovation" implementeret i 2017-20.(www.sbfoodinno.eu)
Case studierne beskriver hvordan statslige organer har adopteret og implementeret fødevarepolitikker og fødevarestrategier som et værktøj til at støtte og styrke den lokale fødevaresektor. I denne proces er samarbejde med den kommercielle, private fødevaresektor og til en vis grad også civilsamfundet et tilbagevendende emne.
Da indførelse og implementering af fødevarepolitikker og fødevarestrategier i en landdistriksmæssig kontekst er et relativt nyt fænomen, undersøger rapporten hvordan statslige organer søger at lave sig selv om til udviklere af fødevarestrategier og ansvarlige for gennemførelse af fødevarestrategier.
Der er derfor særlig opmærksomhed på
- Fødevarepolitikker: udvikling og indførelse af politikker og
visioner for det regionale/lokale fødevarebillede.
- Fødevarestrategier: skridt, foretaget af regionale og lokale
statslige organer for implementering af fødevarepolitikkerne.
Rapporten har til formål at give klarhed omkring udviklingen af lokale fødevarepolitikker og fødevarestrategier i landdistrikter og også, forhåbentlig, at inspirere dem, der allerede arbejder med eller har til hensigt at arbejde med fødevarepolitikker og fødevarestrategier i landdistrikter.
Bidragets oversatte titel | Fødevarestrategier i Landdistrikter: Casestudier fra Danmark, Sverige og Litauen |
---|---|
Originalsprog | Engelsk |
Udgivelsessted | Sorø |
---|---|
Forlag | Professionshøjskolen Absalon |
Vol/bind | 1 |
Udgave | 1 |
Antal sider | 41 |
ISBN (Trykt) | 978-87-92717-72-6 |
ISBN (Elektronisk) | 978-87-92717-73-3 |
Status | Udgivet - 30 nov. 2020 |
Emneord
- sundhed
- ernæring
- bæredygtighed
- eu
- interkulturelle forhold
- interviewundersøgelser
Projekter
- 1 Afsluttet
-
Developing food innovation capacity in the South Baltic Region
Christiansen, M. (Projektleder), Coff, C. E. (Projektdeltager), Dynesen, A. W. (Projektdeltager), Bailey, P. S. (Projektdeltager), Laugesen, S. M. B. (Projektdeltager), Ravn, M. (Projektleder), Aaslyng, M. A. D. (Projektdeltager), Kausiuviene, J. (Projektleder) & Kamuk, A. (Projektdeltager)
31/07/17 → 31/12/20
Projekter: Projekt › Udviklingsprojekt/ Innovation