Sidste udvej: om at anbringe og blive anbragt på sikret institution

Ann-Karina Eske Henriksen, Rikke Cecilie Bjerrum Refsgård

Publikation: Bog/antologi/rapport/Ph.d. afhandlingBogForskning

Abstract

Hvad gør man, når en 13-årig stikker af fra sit opholdssted? Hvad stiller man op, når en 14-årig afviser behandling af et eskalerende misbrug? Hvis et barn eller en ung er til fare for sig selv eller andre, kan sikret anbringelse være nødvendigt for en kortere periode.

Denne bog handler om de svære beslutninger, der er forbundet med at anbringe og om de unges oplevelser af at blive anbragt på sikret institution.

Sidste udvej bidrager med den nyeste viden om forskning og praksis inden for sikret anbringelse og belyser de unges oplevelser og samarbejde med sagsbehandler. Bogen kommer også med en række konkrete anbefalinger, så ungeperspektivet sikres, og den sikrede anbringelse tilpasses de unges behov.

Bogen henvender sig til sagsbehandlere, pædagoger og studerende, der søger viden om det socialfaglige arbejde med udsatte unge og tvangsmæssige beslutninger. Bogen er også relevant for ansatte på sikrede og delvis lukkede døgninstitutioner, beslutningstagere og andre professionelle, der har berøring med unge i udsatte positioner.
OriginalsprogDansk
UdgivelsesstedKøbenhavn
ForlagAkademisk Forlag
Antal sider204
ISBN (Trykt)978-87-500-5763-5
StatusUdgivet - 6 nov. 2020

Emneord

  • Børn og unge

Citationsformater