Skolevanskeligheder og inklusionsmuligheder fra et børneperspektiv

Publikation: Bog/antologi/rapport/Ph.d. afhandlingBogForskningpeer review

Abstract

Skolevanskeligheder og inklusionsmuligheder giver en ny måde at håndtere inklusionsproblematikker på. Forfatteren beskriver, hvordan det er helt afgørende at se på børns handlinger og deltagelse for at forstå og håndtere vanskelige skolesituationer. Ved at fokusere på børns handlinger og prøve at forstå dem ser vi ikke kun på børnene, men med børnene ud i det sociale liv, hvor de har vanskeligheder – vi anlægger et børneperspektiv.

Bogen rummer kapitler om børn i forskellige skolevanskeligheder – både de stille og de forstyrrende børn – og giver teorier til at forstå vanskeligheder og handlemuligheder til at håndtere dem. Alle skolevanskeligheder er beskrevet med cases fra praksis, der samtidig illustrerer, at det ikke er nok at tale med børnene, men at deres handlinger og deltagelse må ses som vigtige informationer om skolevanskeligheder. Hvert kapitel afsluttes derfor med at udfordre læseren med en række opmærksomhedspunkter og refleksionsspørgsmål til handlemuligheder. Bogen afrundes med et kapitel om at observere og analysere børneperspektiver. Bagest i bogen findes også en række observations- og analyseskemaer, man kan bruge til at observere børns handlinger og deltagelse, blive klogere på dem og finde hensigtsmæssige inklusionsmuligheder.

Skolevanskeligheder og inklusionsmuligheder henvender sig til alle, der er interesserede i og prøver at forbedre børns skoleliv.
OriginalsprogDansk
UdgivelsesstedKbh.
ForlagHans Reitzels Forlag
Antal sider160
ISBN (Trykt)9788741278421
StatusUdgivet - 2021

Citationsformater