Aktiviteter pr. år
Abstract
Igennem de seneste år er der sket en ”vending” af fagene madkundskab (tidligere: hjemkundskab), sundhedspædagogik, fødevarekvalitet m.v.: Tidligere var fokus primært på praktiske færdigheder, sundhed og ernæring. I dag er der sket et skifte, så fokus i højere grad er på smag som kvalitet ved mad og måltider. Formålet med bogen er at kvalificere undervisere og studerende, så de gennem undervisning, oplysning og uddannelse bidrager til, at børn og unge lærer at træffe velbegrundede og smagsreflekterede madvalg. En afgørende forudsætning for at kunne det er, at der udarbejdes en systematisk smagsdidaktik. Denne bog er et bud på dette. Den består af to hoveddele: Først en didaktisk smagssystematik, dvs. en smagssystematik, der er didaktisk reflekteret og begrundet. I denne del er smagen i centrum. Dernæst en systematisk smagsdidaktik, dvs. en smagsdidaktisk refleksionsteori, der bidrager med et teoretisk grundlag for systematiske refleksioner over, hvordan man underviser i smag, om smag og med smag. Her er didaktikken i centrum.
Originalsprog | Dansk |
---|
Udgivelsessted | København |
---|---|
Forlag | Akademisk Forlag |
ISBN (Trykt) | 978-87-500-5207-4 |
Status | Udgivet - 1 feb. 2018 |
Udgivet eksternt | Ja |
Emneord
- Børnekogebøger
- Smagshistorik
- Smagssystematik
- Smagsdidaktik
- Smagsundervisning
- Vidensformer
- Argumentationsformer
- Madkundskab
- Grundskole
- Undervisning
- Didaktik
-
Mejeriforeningens årsmøde
Wistoft, K. (Keynotespeaker) & Carlsen, H. B. (Oplægsholder)
25 nov. 2024Aktivitet: Deltagelse i eller arrangement af en begivenhed - typer › Konference
-
Smagsdidaktik og smagskompetence
Wistoft, K. (Oplægsholder)
16 jan. 2024Aktivitet: Tale eller præsentation - typer › Foredrag eller oplæg
-
Mejeriforeningens årsmøde
Wistoft, K. (Keynotespeaker) & Carlsen, H. B. (Oplægsholder)
26 nov. 2024Aktivitet: Deltagelse i eller arrangement af en begivenhed - typer › Konference