Supervision på plejecentre i Kolding Kommune: evalueringsrapport: evalueringsrapport

Anne Døssing, Carina Tang Svendsen, Pia Vedel Ankersen

Publikation: Bog/antologi/rapport/Ph.d. afhandlingRapportForskningpeer review

80 Downloads (Pure)

Abstract

Ultimo 2020 igangsatte Kolding Kommune et supervisionsforløb for plejepersonalet på udvalgte plejecentre i kommunen. Formålet hermed var at forebygge udbrændthed, understøtte trivsel på arbejdspladsen og fremme den faglige refleksion blandt medarbejderne på plejecentrene.

I tilknytning til udrulningen af supervisionsforløbet indgik Senior-, Sundheds- og Fritidsforvaltningen i Kolding Kommune et samarbejde med VIA University College med henblik på evaluering og følgeforskning på udrulningen af interventionen. Hensigten hermed var at undersøge virkningen af supervision samt at få en dybdegående forståelse for, hvordan supervision fungerer i praksis og opleves af den specifikke målgruppe.

Evalueringen/følgeforskningen udføres af VIA UC Efter- og Videreuddannelse samt Forskningscenter for ledelse, organisation og samfund (FLOS).

Denne rapport er den samlede afrapportering fra projektet. I del 1 præsenteres eksisterende viden om udbrændthed blandt medarbejdere på plejecentre samt centrale begreber og teori, som rammesætter projektet. I del 2 beskrives selve supervisionsforløbet inklusiv tilrettelæggelse, form og indhold. Del 3 beskriver omdrejningspunkter i supervisionen baseret på procesdata registreret af supervisor. Del 4 beskriver metode og resultater fra den kvantitative evaluering, som er baseret på to validerede spørgeskemaer udsendt ved opstart af projektet og igen efter et halvt år med supervision.

Afslutningsvis beskriver del 5 medarbejdernes oplevelse af supervision med afsæt i tolv individuelle interviews, og til sidst opsummeres resultaterne i en samlet konklusion.
OriginalsprogDansk
UdgivelsesstedAarhus
ForlagVIA University College
Antal sider37
ISBN (Elektronisk)978-87-995949-2-4
StatusUdgivet - nov. 2021

Emneord

  • sundhed
  • medarbejdertrivsel
  • plejecentre
  • stress
  • supervision
  • udbrændthed

Citationsformater