Teknologistøtte til hjemmeboende borgere med demens

Publikation: Bog/antologi/rapport/kliniske retningslinjerRapportFormidling

Abstract

I denne rapport præsenteres resultatet af udviklingsprojektet ‘Teknologistøtte til hjemmeboende borgere med demens’. Fra september 2018 til juni 2020 har borgere, personale og ledere i tre fynske kommuner og projektmedarbejdere fra Erhvervsakademiet og Professionshøjskolen UCL, samarbejdet om at kvalitetsudvikle indsatser målrettet teknologistøtte til hjemmeboende borgere med demens og deres pårørende.
Projekt anlægger et borgerperspektiv på teknologi og har dermed ikke fokus på “demens hjælpemidler”, men på behovsafdækning og kommunikation om teknologi som kan bidrage til at borgere med demens kan leve et selvstændigt og trygt hverdagsliv.
Projektet resulterede i tre indbyrdes forbundne teknologi redskaber som samlet set bidrager til en borgerinvolverende tilgang til teknologi, der kan inspirere til kvalitetsudvikling på området. Ved hjælp af disse redskaber inviteres borgere med demens og deres pårørende til at deltage i en dialog om teknologi med udgangspunkt i deres hverdag. Samtidig kan redskaberne støtte professionelle til at initiere en vidensbaseret dialog om teknologi og hverdagsliv og fremme videndeling om teknologi på tværs af kommunegrænser.
Redskaberne har været pilottestet i praksis, som har påvist områder med udviklingspotentiale i relation til fremtidig implementering af redskaberne.
Projektet er initieret og finansieret af 'Udviklingscenter for demensområdet'.
OriginalsprogDansk
ForlagUCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole
Antal sider47
StatusUdgivet - 2021

Emneord

  • Sundhed, ernæring og livskvalitet

Citationsformater