Telemedicinsk hjemmemonitorering under kompliceret graviditet: Hvordan oplever jordemødre teknologien og implementeringen heraf, og hvilke udfordringer og potentialer kan identificeres?

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftsartikelFormidling

6 Downloads (Pure)

Abstract

På landets større hospitaler tilbydes flere gravide med et kompliceret graviditetsforløb at blive fulgt tæt via hjemmemålinger af både mors og fosters sundhedstilstand som et supplement til indlæggelse – betegnet telemedicin eller hjemmemonitorering. Dette er et relativt nyt tilbud, med meget sparsom viden om, hvordan implementeringen opleves af sundhedsprofessionelle.
Formålet med projektet er derfor at undersøge, hvordan jordemødre, der arbejder med hjemmemonitorering, oplever kvaliteten af dette tilbud samt implementeringen heraf på et af landets større hospitaler. Jordemødrenes oplevelse blev indsamlet via semistrukturerede interviews med i alt ni jordemødre med direkte involvering i hjemmemonitorering.
Analysen heraf viste, at jordemødrene anså området som vigtigt og meget relevant for jordemødre. Generelt havde de en positiv indstilling til hjemmemonitorering, hvilket de begrundede med, at brugerne var meget glade for tilbuddet. Omvendt var der fortsat flere konkrete bud på forskellige udviklingspunkter, herunder udfordringer med teknologi og tværfagligt samarbejde.
OriginalsprogDansk
Artikelnummer6
TidsskriftUCN PERSPEKTIV
Udgave nummer14
Sider (fra-til)59-67
Antal sider9
ISSN2446-2977
DOI
StatusUdgivet - 8 feb. 2024

Emneord

  • Sundhed, ernæring og livskvalitet
  • sundhedsteknologi
  • Gravide
  • Hjemmemonitorering

Citationsformater