Interkulturel kommunikation i tværprofessionelle teams af sundhedspersonale

Publikation: AndetUndervisningsmateriale

Abstract

Patientsikkerhed gennem effektiv kommunikation
Patientsikkerhed i sundhedsvæsnet afhænger blandt andre faktorer af effektiv kommunikation mellem personale og patienter og mellem sundhedspersonale indbyrdes.
Effektiv kommunikation udfordres i situationer, hvor der opstår kulturelle og eller sproglige barrierer. En kommunikationsbrist kan føre til, at patientens problem og perspektiv ikke afdækkes fyldestgørende.
Som resultat af dette kan patienten opleve ikke at forstå en undersøgelsesplan eller en ordineret behandling, hvilket kan medføre en svækket tillid til sundhedspersonalet.

Udvikling af digitale redskaber og uddannelse af facilitatorer
Projektet vil blandt andet undersøge læringsbehovet blandt sundhedsprofessionelle, for derigennem at udarbejde en didaktisk model for online undervisningsforløb, der kan øge de kommunikative kompetencer hos interkulturelle teams.
Endelig har projektet som mål at etablere en hjemmeside for kursusforløbet, oplære facilitatorer til MOOC (Massive Open Online Course) samt udvikle digitale redskaber til bedømmelse og selvevaluering af læringsudbyttet hos sundhedspersonalet. Sidstnævnte vil ligeledes blive benyttet til evaluering af kursusforløbet.
Bidragets oversatte titelInterkulturel kommunikation i tværprofessionelle teams af sundhedspersonale
OriginalsprogEngelsk
Publikationsdato1 aug. 2017
StatusUdgivet - 1 aug. 2017

Emneord

  • Læring, pædagogik og undervisning
  • Ledelse, organisationsudvikling og innovation
  • Sygdom, sundhedsvidenskab og sygepleje

Citationsformater