Tværfaglighed i socialt arbejde

Morten Ejrnæs, Idamarie Leth Svendsen

Publikation: Bog/antologi/rapport/Ph.d. afhandlingBogFormidling

Abstract

I socialt arbejde er det et vilkår, at alvorlige problemer ofte er sammensatte problemer, der kræver belysning gennem flere forskellige fagligheder.
Tværfaglighed er derfor en nødvendig overbygning på professionernes faglighed. Samtidig er det et krydsfelt, som er reguleret af mange love, regler og hensyn, der varierer mellem fag- og myndighedsområder. Det er derfor vanskeligt at få medtænkt alt i tværfagligt samarbejde, hvor hensyn og vurderinger også kan stå overfor hinanden.
For at håndtere denne kompleksitet udvikles praksislogikker, dvs. hurtigtænkning, som gør det muligt i konkrete situationer at vurdere risiko, gennemføre tværfagligt samarbejde og træffe beslutninger. Praksislogikker er præget af både strukturelle forhold som lovgivning og organisering og af de professionelles personlige værdier og holdninger. I det tværfaglige samarbejde rummer de muligheden for hurtige hensigtsmæssige beslutninger, men kan også være medvirkende til at skævvride vurderinger og beslutninger. Praksislogikker må derfor gå hånd i hånd med den mere tidskrævende faglige analyse.
OriginalsprogDansk
UdgivelsesstedKøbenhavn
ForlagSamfundslitteratur
Antal sider138
ISBN (Trykt)9788759336199
ISBN (Elektronisk)978875939213
StatusUdgivet - 20 apr. 2021
NavnTemaer og tilgange i socialt arbejde

Emneord

  • Socialt arbejde og sociale forhold
  • Tværfaglighed, socialt arbejde, heuristik, praksislogik, risiko

Citationsformater