"Vi kan ikke fortælle børn noget om deres liv, som de ikke ved i forvejen": Professionelles forståelser af børnesyn og borgerperspektiv

Cecilie K. Moesby-Jensen

  Publikation: Working paper

  Abstract

  Indeværende arbejdspapir er en opsamling på to fokusgruppediskussioner, som blev gennemført med to børnesagsbehandlergrupper i oktober 2011. Fokusgruppediskussionerne blev faciliteret af forsker, Cecilie K. Moesby-Jensen og forsker Helle Schjellerup Nielsen, som en del af det 5-årige forskningsprojekt “Professionelles praksis i socialt arbejde med børn og unge”.
  Fokusgrupperne fungerede dels som et refleksionsrum for medarbejderne, hvor de diskuterede deres faglige holdninger og værdier i forhold til særlige tematikker i deres arbejdspraksis. Og dels som
  endnu en kilde til forskningsprojektets dataindsamling. Nærværende opsamling på fokusgruppediskussionerne er dermed et arbejdspapir og en del af forskningsprocessen, og ikke en analyse.
  Således afspejler opsamlingen udelukkende essensen af de forskellige forståelser, der kom til udtryk under fokusgruppediskussionerne.
  Denne opsamling skal betragtes som et læringsredskab, der kan udfordre og stimulere børnesagsbehandlere i socialforvaltninger til yderligere diskussion og refleksion i forhold til de indeholdende tematikker.
  OriginalsprogDansk
  Antal sider19
  StatusUdgivet - 2012

  Citationsformater