Vitamin D in young Danish children - status determinants, requirements and effects on muscle strength and growth factors: Vitamin D hos yngre danske børn - determinanter for status, behov og effekter på muskelstyrke og vækstfaktorer

  Publikation: Ph.d. afhandling/ kandidat/ diplomPh.d. afhandlingForskningpeer review

  Abstract

  Lav D vitamin status er udbredt om vinteren blandt børn på nordlige breddegrader. Der er dog ikke helt klarhed over, hvor meget D vitamin børn har behov for. Desuden mangler vi viden om de sundhedsmæssige konsekvenser ved en lav D vitamin status om vinteren hos børn.

  I denne Ph.d. afhandling undersøges forholdet mellem indtag af D vitamin og D vitamin status i blodet for at kunne estimere børns behov for D vitamin. Ydermere undersøges det bl.a. om et supplement af D vitamin om vinteren har en betydning for børns muskelstyrke og udvalgte vækstfaktorer.

  Afhandlingen viser bl.a., at muskelstyrken hos raske børn i alderen 4-8 år ikke påvirkes af, hvorvidt de får et dagligt supplement af D vitamin om vinteren eller ej, men koncentrationen af nogle vækstfaktorer påvirkes.
  OriginalsprogDansk
  KvalifikationCand.scient.
  Bevilgende institution
  • Københavns Universitet
  Vejledere/rådgivere
  • Damsgaard, Camilla T, Vejleder, Ekstern person
  • Mølgaard, Christian, Vejleder, Ekstern person
  • Kristensen, Michael, Vejleder
  Bevillingsdato1 jun. 2014
  UdgivelsesstedFrederiksberg
  Udgiver
  ISBN'er, trykt978-87-7209-188-4
  StatusUdgivet - 28 sep. 2018

  Citationsformater