Projects per year
Organisation profile
Organisation profile
Fødevarekvalitet, ernæring og sundhedsfremme kan sammen skabe nye innovative og sunde tiltag med mad og måltider.
Vores ambition er at kombinere viden og faglighed inden for fødevarekvalitet, ernæring og sundhedsfremme for derved at skabe nye innovative og sunde tiltag med mad og måltider. I forskningsmiljøet er der to delindsatser, hvor især krydsfeltet mellem dem bidrager til at indfri ambitioner og målsætninger.
Fødevareinnovation
Formålet er at arbejde målrettet med innovation inden for sunde, bæredygtige fødevarer i nært samarbejde med regionale såvel som nationale fødevareaktører. Råvarekendskab og teknologiforståelse kombineres med viden om ernæring og forbrugere, så vi sammen med virksomheder udvikler produkter og ydelser på en vidensbaseret baggrund.
Vi arbejder tværfagligt med at øge spise- og ernæringsmæssig kvalitet af forskelligartede måltider fremstillet af mad- og ernæringsprofessionelle. Udviklingsarbejdet sker i samarbejde med dem, der tilbereder maden, og med involvering og fokus på målgrupper samt inddragelse af innovationsprocesser.
Sundhedsinnovation
Formålet er at bidrage til livskvalitet gennem sundhed hos raske såvel som syge borgere hele livet. Vi kombinerer vores faglighed inden for generel sundhedsfremme med faglighed inden for ernæring og fødevarekvalitet for derved at øge det enkelte menneskes handlekompetence, og på den måde være med til at gøre en forskel. Dette sker i samarbejde med de relevante aktører, private såvel som offentlige, hvor vi arbejder med mad, kost og ernæringsterapi.
Programmet ledes af docent Margit Annie Dall Aaslyng
Fingerprint
Collaborations and top research areas from the last five years
Profiles
-
Syriske flygtninge som medaktører i udviklingen af nye integrationsstrategier
01/08/23 → 01/06/24
Project: Research
-
Planterig kost-Udvikling af diplommodul til offentlige/private køkkener og kantiner
Kamuk, A., Karpantschof, B. M. & Lieberoth, C. B.
01/12/22 → 31/12/23
Project: Development project/ Innovation
File
-
Cooking of meat
Aaslyng, M. A. D., Tørngren, M. A. & Vestergaard, C., 2024, Encyclopedia of Meat Science. Dikeman, M. (ed.). 3. ed. ed. Elsevier, p. 145-154 10 p.Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceeding › Contribution to book/anthology › Research › peer-review
-
Sensory assessment of meat
Aaslyng, M. A. D., Warner, R. & Grønbeck, M., 2024, Encyclopedia of Meat Science. Dikeman, M. (ed.). 3. ed. ed. Elsevier, p. 267-278 12 p.Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceeding › Contribution to book/anthology › Research › peer-review
-
11- to 13-Year-Old Children's Rejection and Acceptance of Unfamiliar Food: The Role of Food Play and Animalness
Højer, R. & Aaslyng, M. A. D., 8 Mar 2023, In: Nutrients. 15, 6, 17 p., 1326.Research output: Contribution to journal › Journal article › Research › peer-review
Open Access
-
Steno Diabetes Center Sjællands Forskerkonference 2023
Tenna Christoffersen (Paricipant)
22 Jun 2023 → 23 Jun 2023Activity: Participating in or organising an event types › Conference
-
TYPE 2-DIABETES AMONG OLDER NURSING HOME RESIDENTS An ethnographic field study
Tenna Christoffersen (Introductory speaker)
22 Jun 2023Activity: Talk or presentation types › Lecture or presentation
-
Fællesskaber i Ungdomslivet: Når de gør godt, og når de gør ondt
Nina Odgaard Nielsen (Paricipant)
2023 → …Activity: Participating in or organising an event types › Conference
Press/Media
-
Hver femte dansker kan ikke lide fisk
20/06/23 → 28/06/23
3 items of Media coverage
Press/Media: Press / Media