Forskningsprogram for Refleksiv Praksislæring

  Organisation profile

  Organisation profile

  På UCN har vi et aktivt forskningsmiljø, Forskningsprogram for Refleksiv Praksislæring, hvor vi undersøger og skaber ny viden om refleksiv praksislæring. Med forskningsindsatsen i programmet sætter vi fokus på både professions-, uddannelses- og undervisningspraksis. Målet er at kvalificere og udvikle både praksisfelterne og vidensgrundlaget for refleksiv praksislæring (RPL), og at bidrage til den professionsdidaktiske forskning både inden for og uden for Danmarks grænser.

  Forskning i uddannelse, didaktik og undervisning er særligt relevant for UCN som institution, fordi det vedrører vores kerneopgave. Det er også relevant for vores aftagere og samarbejdspartnerne i de professionelle praksisfelter, vi uddanner dimittender til, og vi søger hele tiden samarbejder på tværs i UCN og med partnere uden for UCN.

  Der foregår også professionsdidaktisk forskning mange steder i Danmark, og i forskningsprogrammet stræber vi efter at indgå i alle relevante dialoger og samarbejder. Vi bidrager også substantielt til at arrangere og afvikle UCN’s internationalt orienterede forskningskonference European Conference on Reflective Practice-based Learning (ECRPL https://www.ucn.dk/om-ucn/refleksiv-praksislaering/ecrpl-2023).

  I forskningsprogrammet er arbejdet organiseret i samarbejdsprojekter, tematiske grupper og i form af ph.d.-studier (se mere under Projekter nedenfor). Overordnet set arbejder vi med tre temaer:

  • Udforskning af forholdet mellem refleksion, teori og praksis i uddannelses- og professionspraksis
  • Digitale teknologier og teknologiforståelse i uddannelse og praksis
  • Muligheder og grænser for refleksiv praksislæring

  Programmet har deltagelse af en række forskere fra alle dele af UCN, og vores arbejde er både monofagligt og tværfagligt. Vi formidler vores forskningsresultater i danske og internationale forskningspublikationer (se mere under Publikationer nedenfor). Vi indgår endvidere i et tæt samarbejde med UCN’s Enhed for Refleksiv Praksislæring i en fælles indsats for at udvikle den professionsdidaktiske profil på UCN’s uddannelser.

  Kontakt

  Fingerprint

  Dive into the research topics where Forskningsprogram for Refleksiv Praksislæring is active. These topic labels come from the works of this organisation's members. Together they form a unique fingerprint.

  Collaborations and top research areas from the last five years

  Recent external collaboration on country/territory level. Dive into details by clicking on the dots or