Projects per year
Organisation profile
Organisation profile
Om forskningsprogrammet
Vi beskæftiger os med institutioner, forvaltning, professioner og mennesker i udsatte positioner samt med forskellige former for visuel og auditiv kommunikation. Forskningsprogrammet er tværvidenskabeligt og vi anvender teori og metoder fra forskellige forskningstraditioner. Vi ser den åbne, inddragende og undersøgende tilgang som en stor kvalitet.
Borgere og professioner
Vi forsker i og samarbejder om hvad der skaber lige muligheder for alle børn og voksne, herunder hvordan fagprofessionelle, kommuner, regioner, boligselskaber og NGO’er kan reducere ulighed f.eks. i partnerskaber omkring indsatser i udsatte boligområder.
Vi er særligt interesseret i at afdække hvilken betydning udsatte personers livsomstændigheder samt ressourcer har for deres muligheder for f.eks. at navigere i social- og sundhedsvæsenet.
Forskning tæt på praksis
Vi undersøger og udvikler ny praksisnær viden om f.eks. udredninger, handleplaner og helhedsorienterede planer i kommunale, regionale og statslige indsatser på tværs af professioner, samt hvilken betydning kommunal organisering og ledelse har for implementering af indsatser.
Mødet mellem forvaltning og borger har både betydning for den enkelte borger, familien og for de professionelles praksis og trivsel. I dette møde spiler emner som forvaltningsret, etik og inddragelse ofte en vigtig rolle og vi undersøger i denne sammenhæng f.eks. fænomener som forråelse, hvor vi kigger på både omfang, definitioner og betydning af fænomenet.
Kommunikation i fokus
Et af forskningsprogrammets fokusområder er at bidrage til vidensmiljøet på UC SYDs kreative uddannelser: Lyddesign og Grafisk Kommunikation. Vi undersøger, hvordan æstetisk kommunikation skaber relationer mellem afsender og modtager i forskellige sammenhænge som eksempelvis børnehaver, på sygehuse, i jobcentret og på museer. Vi undersøger hvordan kommunikation kan lykkes, hvad enten det er en visuel fremstilling, brug af lyd eller kommunikation direkte mellem mennesker.
Stor forskningsbredde
Forskningsprogrammets aktiviteter tager ofte afsæt i et tæt samarbejde med institutioner og forvaltninger hvor vi undersøger praksis og bidrager til løsninger på konkrete udfordringer i professionerne. I programmet er forskningsprojekterne organiseret i følgende temaer og spor:
- Etik, forvaltningsret og inddragelse af børn, forældre, familie og netværk
- Kommunikation, æstetik og atmosfæreforskning
- Ulighed, fattigdom, social arv og civilsamfundstiltag
- Helhedsorienteret, tværfagligt samarbejde, organisation og ledelse
Fingerprint
Collaborations and top research areas from the last five years
Profiles
Projects
- 1 Not started
-
Tillid i pårørendesamarbejde
Astrupgaard, J. J., Gadgaard, T. G. & Jørgensen, S. E.
01/01/24 → 31/12/25
Project: Research
-
Enhancing Patient-Centered Communication: Analyzing Health Literacy and the Role of Social Support in Written Appointment Letters
Bak, C. K. & Waldhauer, L. C., 22 Jan 2023, In: Healthcare Executive.Research output: Contribution to journal › Journal article › Research › peer-review
-
How can the concept of distributed health literacy be understood theoretically? Insights from social science theory
Bak, C. K., Pihl, G. & Junge, T., 22 Nov 2023, (In preparation) In: Social Sciences.Research output: Contribution to journal › Journal article › Research › peer-review
-
Hvad ved vi egentligt om forråelse i socialt arbejde?
Hjarnø, L., Eskildsen, H. F. & Schmidt, G., 19 Dec 2022, In: Udenfor Nummer : Tidsskrift for forskning og praksis i socialt arbejde. 21, 45, p. 34-47 14 p.Research output: Contribution to journal › Journal article › Research › peer-review
Open Access