Forskningsprogrammet for socialt arbejde, forvaltning og kommunikation

Organisation profile

Organisation profile

Om forskningsprogrammet

Vi beskæftiger os med institutioner, forvaltning, professioner og mennesker i udsatte positioner samt med forskellige former for visuel og auditiv kommunikation. Forskningsprogrammet er tværvidenskabeligt og vi anvender teori og metoder fra forskellige forskningstraditioner. Vi ser den åbne, inddragende og undersøgende tilgang som en stor kvalitet.

 

Borgere og professioner
Vi forsker i og samarbejder om hvad der skaber lige muligheder for alle børn og voksne, herunder hvordan fagprofessionelle, kommuner, regioner, boligselskaber og NGO’er kan reducere ulighed f.eks. i partnerskaber omkring indsatser i udsatte boligområder.

Vi er særligt interesseret i at afdække hvilken betydning udsatte personers livsomstændigheder samt ressourcer har for deres muligheder for f.eks. at navigere i social- og sundhedsvæsenet. 

Forskning tæt på praksis

Vi undersøger og udvikler ny praksisnær viden om f.eks. udredninger, handleplaner og helhedsorienterede planer i kommunale, regionale og statslige indsatser på tværs af professioner, samt hvilken betydning kommunal organisering og ledelse har for implementering af indsatser.

Mødet mellem forvaltning og borger har både betydning for den enkelte borger, familien og for de professionelles praksis og trivsel. I dette møde spiler emner som forvaltningsret, etik og inddragelse ofte en vigtig rolle og vi undersøger i denne sammenhæng f.eks. fænomener som forråelse, hvor vi kigger på både omfang, definitioner og betydning af fænomenet.

Kommunikation i fokus

Et af forskningsprogrammets fokusområder er at bidrage til vidensmiljøet på UC SYDs kreative uddannelser: Lyddesign og Grafisk Kommunikation. Vi undersøger, hvordan æstetisk kommunikation skaber relationer mellem afsender og modtager i forskellige sammenhænge som eksempelvis børnehaver, på sygehuse, i jobcentret og på museer. Vi undersøger hvordan kommunikation kan lykkes, hvad enten det er en visuel fremstilling, brug af lyd eller kommunikation direkte mellem mennesker.

Stor forskningsbredde

Forskningsprogrammets aktiviteter tager ofte afsæt i et tæt samarbejde med institutioner og forvaltninger hvor vi undersøger praksis og bidrager til løsninger på konkrete udfordringer i professionerne. I programmet er forskningsprojekterne organiseret i følgende temaer og spor:

  • Etik, forvaltningsret og inddragelse af børn, forældre, familie og netværk
  • Kommunikation, æstetik og atmosfæreforskning
  • Ulighed, fattigdom, social arv og civilsamfundstiltag
  • Helhedsorienteret, tværfagligt samarbejde, organisation og ledelse

Fingerprint

Dive into the research topics where Forskningsprogrammet for socialt arbejde, forvaltning og kommunikation is active. These topic labels come from the works of this organisation's members. Together they form a unique fingerprint.

Collaborations and top research areas from the last five years

Recent external collaboration on country/territory level. Dive into details by clicking on the dots or