Forskningsprogrammet for sundhedsfaglig praksis

Organisation profile

Organisation profile

Om forskningsprogrammet

I Forskningsprogrammet Sundhedsfaglig Praksis udforsker vi forskellige dimensioner af den sundhedsfaglige praksis, som vi uddanner professionsbachelorer til. Sundhedssektoren er i konstant forandring og tilbyder sundhedsindsatser til mennesker i alle aldre og livsfaser. Der er i stigende grad behov for viden om sundhedsfremme og forebyggelse for såvel børn og unge, som ældre og gamle, ligesom der er behov for udvikling af personcentreret og i pleje og omsorg, behandling, rehabilitering og palliation, der er tilpasset den enkelte. 

Forskning tæt på de sundhedsfaglige professioner

Vores forskning har til formål at understøtte, at de sundhedsfaglige bachelorer får og skaber viden om sundhedsfaglige problemstillinger og at fremme løsninger på de sundhedsmæssige udfordringer fremtiden bringer. Derfor tager vores forskning afsæt i højaktuelle problemstillinger i praksis for, at nye indsigter og viden kan udvikle sundhedsfaglig praksis. 


Borgere og patienter i centrum

Den stigende andel af børn og unge med mistrivsel og den stigende andel af kronisk syge og multisyge, er centrale udfordringer, der fordrer ny viden og nye måder at organisere og udføre sundhedsindsatser på. De sygeplejersker, fysioterapeuter, ergoterapeuter, bioanalytikere, jordemødre samt ernærings- og sundhedsbachelorer, vi uddanner, skal i stigende grad tilbyde sundhedsindsatser, i det nære, der hvor mennesker bor, i skoler, på arbejdspladser, i sundhedshuse og nærhospitaler og hos praktiserende læger.

Derfor har mennesker med sundhedsudfordringer eller som er i risiko herfor, krav på at møde dygtige sundhedsprofessionelle, der har indsigt i de komplekse sammenhænge, der har indflydelse på menneskers helbred og levede liv. 


Et bredt fokus på sundhed 

Vi er optaget af at udvikle nye tilgange til samskabelse og brugerinddragelse i forebyggelse, pleje, behandling, rehabilitering og palliation, ligesom vi er optaget af menneskers forskellige muligheder for at klare sundhedsudfordringer. Programmets projekter handler om og udforsker bl.a.:

  • Pleje, behandling, rehabilitering og palliation
  • Forebyggelse og sundhedsfremme 
  • Bruger- og patientinddragels
  • Pårørende 
  • Udvikling, afprøvning, implementering og evaluering af komplekse interventioner herunder også teknologiske løsninger
  • Det kommunale sundhedsvæsen, herunder opgaveglidning og dets konsekvenser for professionsuddannelser 
  • Bevægelse hos børn og unge

Fingerprint

Dive into the research topics where Forskningsprogrammet for sundhedsfaglig praksis is active. These topic labels come from the works of this organisation's members. Together they form a unique fingerprint.

Collaborations and top research areas from the last five years

Recent external collaboration on country/territory level. Dive into details by clicking on the dots or