Fysioterapeutuddannelsen

  • Postal addressShow on map

    Selma Lagerløfs Vej 2

    9220 Aalborg Øst

Organisation profile

Organisation profile

Forskningscenteret Muskoskelatal Sundhed og Fysisk Aktivitet er palceret på fysioterapeutuddannelsen i UCN. Forskningscentrets ambition er at understøtte menneskers aktivitetsmuligheder og skabe øget sundhed samt udvikle og evidensbasere sundhedsfaglige aktiviteter på tværs af sundhedsvæsenet. Forskningscentret er forankret på fysioterapeutuddannelsen.

Forskningscenteret bedriver praksisnær og anvendelsesorienteret forskning, som er relevant for samfundet og sundhedsvæsenet samt fysioterapeutuddannelsens forskningsbasering og videngrundlag. Forskningscenteret har tre forskningsprogrammer:

  • Muskuloskeletal sundhed
  • Livsstilsrelaterede sygdomme og fysisk aktivitet
  • Neurologi og traume

Forskningscenteret indgår i flere nationale som internationale forskningssamarbejder med regioner, kommuner, private sundhedsaktører, universiteter og professionshøjskoler samt kliniske forskningsmiljøer. Vi lægger vægt på i samarbejde med praksis at skabe et attraktivt forskningsmiljø med rum for innovation og stor grad af studenterinvolvering.

Fysioterapeutuddannelsen råder over et 400 kvm stort bevægelses- og testlaboratorium, som sætter os i stand til at arbejde med test, analyse og undersøgelse indenfor biomekanik, bevægelses- og aktivitetsanalyse, kardiovaskulære og fysiologiske test, non-invasiv sensorteknologi for monitorering af vitale parametre i væv, kraftudvikling og muskelaktivering osv.

Fingerprint

Dive into the research topics where Fysioterapeutuddannelsen is active. These topic labels come from the works of this organisation's members. Together they form a unique fingerprint.

Collaborations and top research areas from the last five years

Recent external collaboration on country/territory level. Dive into details by clicking on the dots or