• Postal addressShow on map

    Svinget 5, Læreruddannelsen og HF i Nr. Nissum

    7620 Nr. Nissum

    Denmark

Organisation profile

Organisation profile

Forskningsprogram for outdoorpædagogik

Velkommen til program for outdoorpædagogik. I program for outdoorpædagogik arbejder vi bredt med betydningen af at inddrage omverdenen i pædagogiske processer og læringsaktiviteter i uderummet.

Program for outdoorpædagogik arbejder med at styrke udviklingen inden for udeskole, naturbørnehaver- og daginstitutioner, læring i naturen og friluftsliv bredt forstået. Programmet arbejder dermed med at inddrage omverdenen i pædagogiske processer og at undersøge betydningen heraf. Programmet vil i samarbejde med andre aktører tilstræbe at sætte en dagsorden inden for arbejdet med børn og unge i dagtilbud og skole i Danmark.

Det pædagogiske arbejde med natur med elever i skolen og i miljøer uden for klasseværelset samt med børn i daginstitutioner har fået fornyet fokus. Både som en del af folkeskolereformen fra 2013, og som en del af en generel udviklingstendens i retning af mere ’grønne’ institutioner og aktiviteter, og i forbindelse med genåbningen af skoler og institutioner efter Covid19. Den viden, der udvikles, og som medarbejderne i programmet har, er efterspurgt både direkte ude på skoler, i institutioner og blandt lærere og pædagoger, men også hos skolebestyrelser, i kommuner og i ministerier.

Programmet forsker blandt andet i:

  • Daginstitutioners brug af naturen
  • Udbredelsen af udeskole
  • Bæredygtighedsperspektiv i ude-aktiviteter
  • Betydningen af naturaktiviteter for udsatte børn

 

Forskningsleder i programmet er Karen Seierøe Barfod.

Læs mere om programmets projekter her.
Du kan finde mere information om programmet på dets hjemmeside her.

Fingerprint

Dive into the research topics where Research program for Outdoorpedagogy is active. These topic labels come from the works of this organisation's members. Together they form a unique fingerprint.

Collaborations and top research areas from the last five years

Recent external collaboration on country/territory level. Dive into details by clicking on the dots or