Projects per year
Organisation profile
Organisation profile
Afdelingen arbejder med velfærdsudfordringer i et tværprofessionelt perspektiv i relation til de samfundsfaglige, pædagogiske og sundhedsfaglige uddannelser.
Viden om professionernes arbejde i velfærdssamfundet
Anvendt Velfærdsforskning undersøger og bidrager med viden om de muligheder og udfordringer velfærdsamfundet giver, både i forhold til borgerne og i forhold til professionsfeltet og velfærdsinstitutionerne.
Forskningen fokuserer på centrale og aktuelle problemstillinger i praksis, hvor professioner, borgere, forvaltninger, teknologier, inklusions- og eksklusionsmekanismer indgår i komplekse samspil.
Vi forsker og formidler viden i samarbejde med professionelle og andre relevante aktører i det omgivende samfund så som fx dagtilbud, skole og botilbud i kommuner og frivillige organisationer.
Forskningsprojekterne tager afsæt i de fagprofessionelles eller borgerens (børn, unge, voksne, ældre) egne oplevelser, erfaringer og behov med henblik på at generere viden til professionsfeltet.
Afdelingens forskere indgår i tæt samarbejde med praksis om at formulere og skabe forskningsprojekter. Derved sikres, at den producerede viden opleves som relevant relevant i praksis.
Forskningsprogrammer
Forskningsindsatsen er organiseret i 4 programmer
Kommunal forvaltning og praksis: Programmet er optaget af relationen mellem det kommunale, velfærdsprofessionelle arbejde, de ledelsesmæssige og politiske strukturer og systemer og borgerens rolle og handlemuligheder.
Inklusion og hverdagsliv: Programmet har fokus på det tværprofessionelle samarbejde om at understøtte, at børn, unge og voksne i udsatte positioner kan opnå lige muligheder for at tage del i velfærdssamfundets institutioner.
Resiliens: Resiliens handler om at klare sig godt på trods af risiko og belastning. Forskningsprogrammet prioriterer aktiviteter og netværk inden for resiliensområdet.
Ledelse: Forskningsprogrammet tager udgangspunkt i en forståelse af ledelse som processer, hvor man øver indflydelse på andre med henblik på at skabe fælles forståelse om, hvad der skal gøres og hvordan, og processer som fremmer individuelle og kollektive anstrengelser for at nå fælles mål.
Fingerprint
Collaborations and top research areas from the last five years
Profiles
-
Disability and digital citizenship
Dahler, A. M. (Principle researcher) & Fribo, T. B. (Co-researcher)
01/03/25 → 01/03/26
Project: Research
-
Undersøgelse af Relationskompetence hos Sygeplejersker, Pædagoger og Lærere ved Hjælp af Delfi-metoden
Mau, L. M. R. (Co-researcher), Jakobsen, I. S. (Principle researcher), Lyngholm, L. T. M. (Co-researcher) & Prætorius, J. L. (Co-researcher)
01/01/25 → …
Project: Research
-
Samspil og modspil mellem implementering af digitale velfærdsteknologier og rehabilitering – et komparativt kvalitativt studie af implementering af digitale velfærdsteknologier i kommunal rehabiliteringspraksis
Dahler, A. M. (Principle researcher) & Larsen, S. M. (Co-researcher)
01/01/25 → 01/10/26
Project: Research
-
Community Building Teaching Practices with Young People through Exploring -teacher-professionalism
Mardahl-Hansen, T. L. & Tybjerg, G. M., 2025, In: Nordisk tidsskrift for pedagogikk og kritikk.Research output: Contribution to journal › Journal article › Research › peer-review
Open Access -
Engaging with engagement: Ethnographic sensitivity in the sociology of regimes of engagement
Meilvang, M. L., Paulsen Hansen, M., Juhlin, C. & Hjerrild Carlsen, M., 2025, In: European Journal of Cultural and Political Sociology. 12, 1Research output: Contribution to journal › Journal article › Research › peer-review
Open Access -
Formation and development of professional identity
Sørensen, J., Nielsen, D. S., Jakobsen, I. S., Holen, M. & Larsen, P., 24 Apr 2025.Research output: Contribution to conference without a publisher/journal › Poster › Research › peer-review
-
Ph.d. vejleder
Bendix-Olsen, K. (Expert)
1 Jan 2025 → 31 Dec 2028Activity: Other activity types › Other
-
Deltagelses- og indsatslandskaber i dagpleje. Udforskning af tværprofessionelt samarbejde omkring børn i udsatte situationer. Oplægget sætter fokus på hverdagslivet for børn, hvis udvikling og helbred, der er bekymring for, og som der er iværksat tværprofessionelle indsatser omkring
Bendix-Olsen, K. (Introductory speaker)
2 Apr 2025Activity: Talk or presentation types › Lecture or presentation
File -
Natur og landbrug, en arena for inklusion og velfærdsydelser
Nielsen, M. K. (Introductory speaker)
13 Jun 2025Activity: Talk or presentation types › Lecture or presentation
Prizes
Press/Media
-
Nyt forskningssamarbejde skal styrke skoleudvikling i Danmark og Norge
09/05/25
1 item of Media coverage
Press/Media: Press / Media
-
Ulighedens sorte boks: Sådan kan skoler øge elevernes deltagelsesmuligheder
19/03/25
1 item of Media coverage
Press/Media: Press / Media
-