Andy Højholdt
20032023

Research activity per year

Personal profile

Work areas

Jeg underviser og vejleder i læreruddannelsens pædagogiske fag.

Jeg underviser også på pædagoguddannelsen fra tid til anden, samt videreuddannelsen, ligesom jeg optræder på diverse tværmoduler om tværprofessionelt samarbejde. Desuden er jeg censor ved læreruddannelsen, den pædagogiske diplomuddannelse, og jeg er bedømmmer af lektoranmodninger (indstillet af DMJX).

Jeg nyder at være moderator ved debatter, afholde forfatterforedrag og lave live-podcast-events.

Jeg deltager i forsknings- og udviklingsprojekter særligt med fokus på skoleudvikling, samarbejdet mellem lærere og pædagoger, inklusion og deltagelsesmuligheder for børn og unge. 

Jeg står bag podcasten Spørg om skolebørn og læremidlet www.omskoleborn.dk - hvor viden om forældreperspektiver på samarbejdet på skolen formidles i podcastformat. Har i den forbindelse et tæt samarbejde med organisationen Skole og Forældre.  

Bøgerne Co-teaching – samarbejde om læring og Tværprofessionelt samarbejde i teori og praksis er blandt de bøger, jeg selv har skrevet, og jeg har været medredaktør på bl.a. bogen Håbets og handlingens pædagogik (se liste nedenfor). Pt. arbejder jeg på to nye bøger. Én om dilemmaer i tværprofessionelt samarbejde, én portrætserie om samfundsengagagerede unge.

Mest af alt illustrerer ovenståenden nok min særlige intereesse for formidling af viden – og jeg har da også en efteruddannelse i analytisk journalistik fra DMJX.

Education/Academic qualification

Cand. scient. soc, Roskilde University

Award Date: 30 Jun 2001

Positions

Underviser, Læreruddannelserne på Frederiksberg

2004 → …

Underviser og vejleder, CVU Kkn & Nordsjælland

20022004

Underviser, Roskilde University

20012003

Keywords

  • teacher education
  • children and youth
  • professional identity
  • journalism

Fingerprint

Dive into the research topics where Andy Højholdt is active. These topic labels come from the works of this person. Together they form a unique fingerprint.
  • 1 Similar Profiles