Astrid Kidde Larsen Nørgaard
  • Prinsens Alle 2, Pædagoguddannelsen

    8800 Viborg

    Denmark

20112024

Research activity per year

Personal profile

Presentation

Med afsæt i samarbejde mellem pædagogisk personale, frivillige og ikke-frivillige borgere samt professionelle inden for kunst-og kultur forsker jeg i samskabelse og social innovation. Fokus er på deltagernes samarbejdsprocesser og deres oplevelser og erfaringer i samarbejdet, samt betingelser og muligheder for kollektiv, faglig udvikling og udførelse af den pædagogiske opgave, når der er intentioner om samskabelse eller samproduktion. 

 

Competences

Project management: Several years of experience
Networking: Some experience
Fundraising: Some experience
Administration: Some experience

Work areas

I min forskning undersøger jeg samskabelse fra kontekstualiserede deltagerperspektiver. Det vil sige, hvordan pædagogisk personale, andre professionelle, forældre og frivillige borgere oplever at indgå i  samskabelse - og på baggrund af mikrosociologiske studier af konkrete samskabelsesinitiativer og med viden fra forskningslitteratur og -projekter, kontekstualiserer jeg samskabelsesbegrebets udfoldelse i praksis set i forhold til dimensioner i udviklingen af velfærdssamfundets og de overordende styringsforståelser som træder frem i policy og kommunal politiske prioriteringer.

Inden for et social innovationsfelt kan min forskning placeres som et mix af flere spor, hvor en både pragmatisk og holistisk tilgang til forskning i sociale fænomener er afgørende. Udgangspunktet har været et såkaldt community-spor, med fokus på kollektive problemstillinger via aktionsforskning og udviklingsprocesser i mindre lokalsamfund og disse daginstitutioner. Efterhånden indgår også et såkaldt socio-artistisk spor i min forskning, hvor kropsbaseret ord-løs viden og kommunikation, æstetiske oplevelser og intuition trådt frem i empirien og har udvidet blikket på deltagernes oplevelser.

Education/Academic qualification

Ph.D, Co-production in Daycare Institutions, Roskilde University

1 Feb 201616 May 2020

Award Date: 9 Oct 2020

Social entrepreneurship, master modul, summer university, Social Entrepreneurship, innovation and learning, Roskilde University

4 Mar 20133 Jun 2013

Award Date: 3 Jun 2013

Process Consultant, Facilitating groups, Udviklingskonsulenterne APS

20056 Mar 2006

Award Date: 6 Mar 2006

Dansk, Pædagogik og Uddannelsesstudier, Cand.mag. , Dannelse via litteratur på folkeskolens mellemtrin, Roskilde University

Award Date: 1 Jul 2003

Positions

Ph.d.-studerende, Roskilde University

1 Feb 20169 Oct 2020

Lektor, forskningsleder

28 Jan 2011 → …

assistent, The Danish University of Education

9 Aug 201031 Dec 2010

freelance konsulent

1 Dec 200731 Jul 2010

adjunkt, University College of Nothern Denmark

1 Aug 200431 Aug 2007

adjunkt, EUC Nord

1 Jul 200231 Jul 2004

Keywords

  • learning, educational science and teaching
  • creative processes
  • innovation and entrepreneurship
  • management, organizational development and innovation

Fingerprint

Dive into the research topics where Astrid Kidde Larsen Nørgaard is active. These topic labels come from the works of this person. Together they form a unique fingerprint.
  • 1 Similar Profiles