If you made any changes in Pure these will be visible here soon.

Personal profile

Presentation

Docent i didaktisk design af undervisning og læring i Absalons forskningsmiljø 'Digitale læringsmiljøer og didaktisk design'. Jeg har en ph.d. i ikt og læring og har tidligere arbejdet som lektor i erhvervspædagogik.

Jeg er nysgerrig på, hvorfor og hvordan digitale teknologier, services og læremidler kan bidrage meningsfuldt i udvikling af uddannelse, undervisning og læreprocesser, herunder hvilken rolle pædagogisk ledelse kan spille. Empirisk er jeg særligt optaget af vekseluddannelser, hhv. erhvervsuddannelser og efter- og videreuddannelse af fagprofessionelle og ledere. Metodisk arbejder jeg typisk med intervenerende tilgange som aktions- og designbaseret forskning. I min ph.d. arbejdede jeg med udvikling af fjernundervisning blandt masterstuderende.

Teoretisk er jeg særligt optaget af, hvordan digitale teknologier, forstået som grænseobjekter, kan understøtte grænsekrydsning i og imellem teori-praksis og skole-praktik, og hvordan sådanne objekter påvirker aktørerne og deres handlemuligheder. Fagdidaktisk er jeg meget interesseret i udvikling af teknologiforståelse gennem uddannelsessystemet, især overgangen mellem grundskolen og erhvervsuddannelsernes nye fag ’Erhvervsinformatik. I forlængelse heraf, er jeg optaget af, hvordan nye uddannelsesdesign inden for Uddannelse 4.0 kan styrke koblingen mellem uddannelser, erhverv og professioner og derigennem bidrage til erhvervs- og professionsrettet dannelse og myndighed inden for det digitale område.

Se evt. mere på min forskningsblog

Education/Academic qualification

Phd, ’Avatar-mediation and transformation of practice in a 3D virtual world – meaning, identity, and learning’, Aalborg University

Award Date: 26 Jan 2017

Keywords

  • information and communication technologies and e-learning
  • learning, educational science and teaching
  • continuing education
  • research designs, theory and method
  • internetbased education
  • management, organizational development and innovation
  • high school level education

Fingerprint

Dive into the research topics where Marianne Riis is active. These topic labels come from the works of this person. Together they form a unique fingerprint.
  • 1 Similar Profiles