If you made any changes in Pure these will be visible here soon.

Personal profile

Research and development areas

Min ph.d.-afhandling omhandlede forældres vejledningsbehov ved beslutning om vaccination af deres nyfødte barn. Formålet var at undersøge forældrenes overvejelser før beslutningen, afdække determinanter for en eventuel beslutningskonflikt og beskrive deres vejledningsbehov ved beslutning om Calmettevaccination og ved oplevelse af bivirkninger.

Undersøgelsen blev gennemført som en del af et større randomiseret klinisk multicenterstudie, Calmette-studiet. De konkrete data-indsamlingsmetoder, jeg anvendte, var et mix af fokusgruppe-diskussioner og survey-spørgsmål. Jeg har således både erfaring med GCP overvågede kliniske trials, statistisk analyse i Stata og kvalitativ analyse i en fænomenologisk-hermeneutisk tradition.

Under mit ph.d.-forløb har jeg fordybet mig i den videnskabelige litteratur om kommunikationsforskning med særligt fokus på fælles beslutningstagning og health literacy. Jeg har desuden været aktiv i det danske netværk, der nu er omdannet til Dansk Selskab for Kommunikation i Sundhedsvæsenet; Jeg har deltaget i et nordisk netværk, der arbejder med kommunikation i Sundhedsvæsenet, OCHER, gennem blandt andet workshops; Og endelig er jeg Danmarks nationalrepræsentant i styregruppen for EACH, International Association for Communication in Healthcare og har hermed deltaget i flere europæiske styregruppemøder og EACH konferencer.

Education/Academic qualification

PhD fra Institut for Regional Sundhedsforskning, For eller imod vaccination? Om forældres beslutningstagen i forbindelse med Calmette-vaccination af deres nyfødte barn, University of Southern Denmark

1 Sept 20121 Jun 2016

Award Date: 9 Feb 2017

Institut for Sociologi og Socialt Arbejde , Cand. Soc., Børn og Sorg, Aalborg University

Award Date: 8 Jul 2008

Sygeplejerske, Autoriseret, VIA University College

Award Date: 30 Nov 2000

Fingerprint

Dive into the research topics where Gitte Thybo Pihl is active. These topic labels come from the works of this person. Together they form a unique fingerprint.
  • 1 Similar Profiles

Collaborations and top research areas from the last five years

Recent external collaboration on country/territory level. Dive into details by clicking on the dots or