Grete Dolmer
20102023

Research activity per year

If you made any changes in Pure these will be visible here soon.

Personal profile

Presentation

Jeg er uddannet Cand. Mag i Nordisk Sprog og Litteratur og Religionsvidenskab ved Aarhus Universitet. Siden 2002 har jeg været ansat i Læreruddannelsen, først som timelærer ved Læreruddannelsen i Aarhus, siden 2003-2006 som adjunkt i dansk ved Læreruddannelsen i Jelling, efterfølgende fra 2006-2008 som adjunkt ved UCN, Læreruddannelsen i Aalborg, og siden 2008 har jeg været ansat først som adjunkt og derefter som lektor i dansk ved VIA UC, Læreruddannelsen i Aarhus.

Som lektor i dansk har jeg varetaget undervisning og vejledning i dansk i grunduddannelsen og  i Efter- og videreuddannelsen særligt inden for læsning og læsevejledning på Pædagogisk Diplomuddannelse. Sideløbende med mine undervisningsopgaver har jeg været engageret i to følgeforskningsprojekter om Studieaktivitetsmodellen og Feedback samt en række Forskning- og udviklingsopgaver i tilknytning til grundskolens mellem- og sluttrin inden for områder som multimodale tekster, læseforståelse, skrivning, skriveudvikling og dysleksi. Aktuelt er jeg engageret som forskningsmedarbejder i Textperformers et nordisk forksningsprojekt om systematisk og intensiv brug af teknologi (AT) kan påvirke skrivestrategier og tekstfremstilling hos elever med dysleksi. Projektets formål er også at undersøge hvilke sammenhænge, der er mellem oplæring af elevers brug af læse- og skriveteknologi og deres selfefficacy.

Undervisningsoplysninger:

Pædagogisk Diplomuddannelse Læsevejledning i grundskolen modul 2 samt Undervisning i Læsning og/eller Matematik modul 3, 4, 5, 6

 

Work areas

Læreruddannelsen, dansk aldersspecialisering rettet mod mellemtrin og udskoling

Education/Academic qualification

Dansk, Lektoranmodning, VIA University College

… → 25 May 2010

Cand. Mag. i Nordisk Sprog og Litteratur og Religionsvidenskab som sidefag, Aarhus University

19942002

Positions

Lektor i dansk, VIA, Læreruddannelssen Aarhus

12 Aug 2008 → …

Adjunkt i dansk, University College of Nothern Denmark

1 Aug 200631 Jul 2008

Adjunkt i dansk, Læreruddannelsen i Jelling

5 Aug 200331 Jul 2006

Fingerprint

Dive into the research topics where Grete Dolmer is active. These topic labels come from the works of this person. Together they form a unique fingerprint.
  • 1 Similar Profiles