Iben Holm Fogstrup

Iben Holm Fogstrup

Lektor, Program coordinator

20102024

Research activity per year

Personal profile

Presentation

Mere end 10 års erfaring som underviser, bachelorvejleder og studiekoordinator på fysioterapeutuddannelsen. Boltrer mig pt. på 1. semester, hvor jeg har mulighed for at skabe en god start på studielivet og identitetsdannelsen som fysioterapeut.

 

Uddybende:

Engageret lektor og studiekoordinator ved Fysioterapeutuddannelsen, PH Absalon Roskilde siden 2009, hvor jeg var med til at starte uddannelsen op. Underviser primært på 1. og 2. semester med fokus på basal fysioterapeutisk undersøgelse og behandling, forebyggelse og sundhedsfremme, hvor jeg især bidrager med fokus på relationsskabelse og nysgerrighed på mennesket, der mødes. Jeg er særligt optaget af interaktionen med de studerende med henblik på at skabe et trygt undervisningsrum, hvor læringen udfoldes i et dynamisk samspil mellem de tilstedeværende og med plads til den enkelte.

 

Du møder en glad, humoristisk, imødekommende og relationsstærk kvinde, som arbejder struktureret, systematisk og fleksibelt med et stort overblik. Jeg evner at

  • sætte mig ind i nyt materiale og videreformidle det til studerende på uddannelsens 1. – 7. semester
  • koordinere det overordnede indhold på semestrene, skemaer og timelærere
  • være ansvarlig for uddannelsens tutorkorps bestående af 12 studerende

Samlet gør det mig til et centralt omdrejningspunkt i de studerendes studieliv samt uddannelsens udvikling, implementering af nye tiltag og drift.  Jeg har været udvikler af og varetager en stor del af undervisningen i patologi og farmakologi på 1.-3. semester, samt er bachelorvejleder på primært kvalitative opgaver. Jeg bidrager med kompetencer indenfor IT i uddannelse, udvikling af blended learning, er nysgerrig på didaktik, pædagogik, læring, fastholdelse af studerende og har en evig lyst til at udvikle mig.

Uddannelsesbaggrund og tidligere arbejde:

Uddannet fysioterapeut i 1999 med efterfølgende praksiserfaring gennem 9 år fra Roskilde Sygehus på afdelinger for neurologi, geriatri og lungemedicin, samt 1½ år som projektmedarbejder i Høje-Taastrup Kommunes "Projekt Fokusskifte", omhandlende øget fokus på ældres ressourcer og livsglæde samt personalets arbejdsglæde i ældreplejen. Videreuddannet "Master i Rehabilitering" i 2003-05 med dybtgående indsigt i komplekse sygdomsforløb med borgeren i centrum og med mange involverede tværprofessionelle samarbejdspartnere. Medforfatter til kapitler om kommunale arbejdsgange og dokumentation i praksis i bøgerne ’Ergoterapi og Fysioterapi til ældre’ samt ’Klinisk Praksis i Ergoterapi og Fysioterapi’.

Competences

Linguistic competences:
Language: English
Level: Experienced

Work areas

Primære arbejdsområder:

Studiekoordinator og underviser på Fysioterapeutuddannelsen PH Absalon, Campus Roskilde.

Underviser primært i de fysioterapeutiske fag "Fysioterapi teori & metode" og "Bevægelsesanalyse & Træningsterapi" på 1. semester "Studieparathed, professionsidentitet og grundlæggende fysioterapeutisk viden og færdigheder" og 3. semester "Facilitering til forandring". Herudover varetages undervisning indenfor generiske kompetencer, tværprofessionalitet, neurologisk fysioterapi og rehabilitering på andre semestre.

Udvikling og vedligeholdelse af fysioterapeutuddannelsens LMS-platform ift. design og brugervenlighed, og udvikling/implementering af framework indenfor e-læring/blended learning og tværprofessionalitet


Øvrige arbejdsområder:
Geriatrisk fysioterapi

Neurologisk fysioterapi

Fysisk aktivitet

Rehabilitering

Bassintræning

Bachelorvejledning indenfor primært kvalitative metoder

Sundhedsfremme og forebyggelse

Forflytning

Undervisning og vejledning ved Diplomuddannelsen

Kompetenceudvikling

Education/Academic qualification

Master i Rehabilitering, University of Southern Denmark

1 Aug 20031 Aug 2005

Award Date: 1 Aug 2005

Fysioterapeut, Næstved

1 Feb 199629 Jan 1999

Award Date: 29 Jan 1999

Positions

Adjunkt, University College Sjælland - Campus Roskilde

1 Sept 200931 Aug 2013

Projektfysioterapeut, Høje Tåstrup kommune

1 Feb 200831 Aug 2009

Fysioterapeut, Roskilde Sygehus

15 Feb 199929 Jan 2008

Keywords

  • physiotherapy
  • Physiotherapist education