Irene Salling Kristensen

Irene Salling Kristensen

Cand.theol. og cand.mag. i religionsvidenskab og nordisk sprog og litteratur, Koordinator for dagtilbudsteamet på pædagoguddannelsen Holstebro VIA UC, Lektor på pædagoguddannelsen Holstebro VIA UC, Videnmedarbejder i forskningsprogrammet Sprogpædagogisk praksis VIA UC, Koordinator for Forberedelseskursus for Indvandrere og Flygtninge på Campus Holstebro VIA UC

20082024

Research activity per year

Personal profile

Presentation

Jeg interesserer mig for 0-5-årige børns trivsel, udvikling, læring og dannelse. Jeg er især optaget af, hvordan de voksne omkring barnet skaber de bedste rammer for dets sprogtilegnelse.

 

 

Competences

Project management: Several years of experience
Networking: Several years of experience
Administration: Some experience

Research and development areas

Jeg er optaget af, hvordan de 0-5-årige børn får de bedste muligheder for at tilegne sig sprog. Jeg arbejder med at undersøge og kvalificere vuggestuers og børnehavers sproglige læringsmiljø - herunder rammerne for og pædagogens rolle i kommunikationen mellem børn og voksne, de planlagte (sprog-)aktiviteter og børns leg. Jeg interesserer mig for alle grupper af børn - de sidste år har jeg haft fokus på vuggestuebørnene. Jeg interesserer mig også for alle former for sprog - men har i mit arbejde indtil videre fokuseret på børn-voksen dialoger og skriftsprog som en integreret del af daginstitutionens hverdag samt sangaktiviteter som en velegnet arena for vuggestuebørns kommunikative deltagelse. I min undersøgelse af sprogpædagogisk praksis har jeg mest benyttet kvalitative metoder såsom (børne-)interviews, fotoelicitation, observationer, feltnoter, fotos og video. Jeg har et stort nationalt netværk i forhold til sprogpædagogisk arbejde på dagtilbudsområdet.

Work areas

Primære arbejdsområder:

Jeg underviser på pædagoguddannelsen (sprogpædagogik, børnelitteratur, medier, kultur og æstetik) og på PD-moduler (børns sprog).

Jeg er videnmedarbejder i forskningsprogrammet Sprogpædagogisk praksis.

Jeg er koordinator for Forberedelseskursus for Indvandrere og Flygtninge på Campus Holstebro.Øvrige arbejdsområder:

Jeg fungerer som adjunktvejleder.

Jeg er censor på pædagoguddannelsen og er beskikket som lektorbedømmer.

Jeg er AMR på Pædagoguddannelsen Holstebro og sidder i LAU på Campus Holstebro og i HU.

 

Education/Academic qualification

Religionsvidenskab og nordisk sprog og litteratur, Cand.mag, Aarhus University

Award Date: 23 Jan 2002

Teologi, Cand.theol., Aarhus University

Award Date: 1 May 1996

Keywords

  • learning, educational science and teaching
  • education, professions and jobs
  • language development

Fingerprint

Dive into the research topics where Irene Salling Kristensen is active. These topic labels come from the works of this person. Together they form a unique fingerprint.
  • 1 Similar Profiles