No photo of Jørgen Haagen Petersen
20112024

Research activity per year

Personal profile

Presentation

læreruddannelse 1978 med linjefag i idræt og biologi linjefag i fysik/kemi fra Danmarks lærerhøjskole Pæd diplom i natur/teknik 2000: speciale om tværfaglig naturfagsundervisning og får godkendt lokal læseplan, som grundlag for udviklingsarbejde på Erikstrupskolen i Store Heddinge tager ½ cand pæd i biologi med særligt henblik på natur/teknik 2001-2004 master i naturfagsdidaktik fra Århus Universitet 2010 Arbejdet som folkeskolelærer fra 1978-2005 læreruddanner Haslev seminarium nu UCSJ siden 2002. Lektor i Natur/teknologiCV:

Udviklingsarbejder omkring brugen af video til observations og analyseopgaver af praksisudøvelse. Udvikling af et pointestyret naturfagligt undervisningsplanlægningsværktøj: P-CKema. Anvendelser af lektionsstudier i læreruddannelse og professionsudvikling af folkeskolelærere.

Været bestyrelsesmedlem i Biologiforbundet

Skrevet vejledning til Forenklede Fælles Mål sammen med Karen Vesterager for UVM

Udarbejdet MOOC (massive open online course) til faget natur/teknologi på læreruddannelsen sammen med Jørgen Løye Christiansen

Medlem af nationale faggruppe for natur/teknologi på læreruddannelser.

Bestyrelsesmedlem i Naturfagsforeningen (forening for naturfagsundervisere på læreruddannelser i Danmark)

Uddannelsesprojektleder af Naturlig-Vis et A.P.Møller projekt i Stevns, Faxe og Køge kommuner som skal kompetenceløfte lærere; naturfagsundervisere uden linjefag uddannes, naturfagsvejledere (PD) uddannes til alle skoler og uddannede naturfagsundervisere skal gennemføre to lektionsstudier om året fra 2015 og alle årene frem. 2015 starter 66 lektionsstduiegrupper som vejledes via et team af læreruddanere fra UCSJ. Til projektet er knyttet et udviklingsprojekt der supporterer og kvalificerer vejlederne, laver følgeforskning om lektionsstudierne og arbejder for at udbrede brugen af lektionsstudier i praktik og praksistilknytning


Competences

Project management: Several years of experience
Networking: Several years of experience

Work areas

natur/teknologi på læreruddannelsen, E-undervisning af fjernstuderende, uddannelse af lærere via turbo/praksismodel samt udarbejdelse af MOOCs samt undervisning via disse. udviklingsarbejder især om praksistilknytning: praktikvideo, lektions studier, PCK. Efteruddannelse af lærere. Videreuddannelse: PD som naturfagsvejleder. Praktikeksaminator og censor i natur/teknologi og bachelorprojektet.


Keywords

  • teacher education
  • internships
  • natural science

Fingerprint

Dive into the research topics where Jørgen Haagen Petersen is active. These topic labels come from the works of this person. Together they form a unique fingerprint.
  • 1 Similar Profiles