Jacob Juul Vorup
 • Klostervænget 2-4

  5700 Svendborg

  Denmark

20152024

Research activity per year

If you made any changes in Pure these will be visible here soon.

Personal profile

Research and development areas

Jeg er tilknyttet UCL forskningscenteret gennem afdeling for anvendt sundhedsforskning. Jeg understøtter forskningsprojekter, der sigter imod at skabe sundere og bedre liv for borgere og patienter.

Jeg har særlig ekspertise og erfaring med sundhedsfremmende og fysiologiske effekter af trænings- og ernæringsinterventioner, herunder hvordan fysiologiske systemer tilpasser sig forskellige typer af fysisk aktivitet og målrettede ernæringsindsatser. Mine kernekompetencer ligger på de naturvidenskabelige områder med kvantitative metoder og effektstudier, men jeg arbejder bredt og tværfagligt i min forskning, fx med inddragelse af samfundshumanistiske metoder og fagområder. 

Et eksempel på mit forskningsarbejde i UCL er mit bidrag til implementeringsprojektet "Mere Ernæring i Træning", som sigter efter at udvikle den kommunale rehabilitering i flere fynske kommuner gennem styrkede ernæringsindsatser for hospitalsudskrevne patienter. Min opgaver har været at bearbejde og validere kvantitave data fra interventionen og bidrage til videnskabelige publiceringer af resultaterne.  

I min ph.d. fra Københavns Universitet har jeg fokuseret på de fysiologiske og sundhedsfremmende effekter af motion organiseret som boldspilstræning hos ældre. I dette arbejde har der været en høj grad af samarbejde med samfundsaktører så som kommuner, plejecentre og idrætsorganisationer med vægt på implementering af forskningsvaliderede motionsindsatser. 

Nysgerrig efter mere? Skriv endelig til mig: jvpe@ucl.dk

Presentation

Jeg er facineret af kroppens fantastiske universer og dybt optaget af, hvordan kroppen tilpasser sig vores miljø og livsførsel.

Jeg er uddannet humanfysiolog med en ph.d. grad fra Københavns Universitet. Jeg bruger min viden til at uddanne sygeplejersker på UCL Sygeplejerskeuddannelsen i Svendborg, hvor jeg underviser i anatomi, fysiologi, biokemi, mikrobiologi, ernæring samt innovationsforløb. I tillæg bidrager jeg til forsknings- og udviklingsprojekter i afdelingen for Anvendt Sundhedsforskning. Herudover driver jeg videnskabelig journal club og forskningscaféer med fokus på anvendelsesorienterede udviklende indsatser samt involvering af studerende i forskning.  Jeg er er involveret i en række innovationsforløb på uddannelsen og er innovationskoordinator på Sygeplejerskeuddannelsen i Svendborg. 

Det er mit håb, at kommende generationer af sygeplejersker har en stærk fysiologiske forståelse, og via innovative indsatser kan omsætte viden omkring mobilisering, fysisk aktivitet, ernæring til handling med henblik på at forebygge og behandle sygdom hos patienter og borgere.  

 

 

Competences

Linguistic competences:
Language: Danish
Level: Native speaker
Language: English
Level: Experienced
Language: Norwegian
Level: Negotiation level
Language: Swedish
Level: Negotiation level
Language: German
Level: Negotiation level

Organisational unit competences:
Project management: Several years of experience
Networking: Several years of experience
Fundraising: Some experience
Administration: Some experience

Education/Academic qualification

Ph.d., Fysiologiske og sundhedsmæssige effekter af motion organiseret som boldspilstræning hos ældre, University of Copenhagen

20132016

Award Date: 7 Jun 2017

Kursus i Critically Appraised Topic (CAT)

Aug 2018Feb 2019

Cand.Scient humanfysiologi, Institut for Idræt og Ernæring

20112013

Bachelor i Idræt, University of Copenhagen

20082011

Positions

Forsknings- og implementeringsmedarbejder, University of Copenhagen

20161 Jan 2017

Keywords

 • elderly
 • dementia
 • cooperative learning
 • prevention
 • promoting health
 • physically active
 • nutrition
 • quality of life
 • bacteria
 • excercise
 • training
 • health

Collaborations and top research areas from the last five years

Recent external collaboration on country/territory level. Dive into details by clicking on the dots or