No photo of Jette Reuss Schmidt
20112023

Research activity per year

Personal profile

Research and development areas

Jette Reuss Schmidts forsknings- og udviklingsarbejde ligger hovedsageligt inden for den kritiske naturfagsdidaktik med undersøgelser af, hvem der definerer naturfagsundervisningen i Danmark. Med afsæt i internationalt forskningsarbejde undersøges bl.a. den økonomiske elites indflydelse på STEM – uddannelserne. 

 

I sit ph.d projekt har JRS desuden arbejdet med forskningsvidens betydning for læreruddannelsens naturfagsundervisning, og i den forbindelse har hun undersøgt evidensbegrebets indflydelse på undervisningen.

Endvidere arbejder JRS med naturfagenes almendannende perspektiver. I den forbindelse undersøges det fleksible spænd mellem arbejdsmarkedsparathed og almendannelse og mellem tværfaglighed og de enkelte naturfags særlige erkendeformer og undersøgende tilgange.

 

Med afsæt I Rømer, Tanggard og Brinkmanns Uren pædagogik har JRS i sit forsknings- og udviklingsarbejde fokus på naturfagenes formål, og en naturfagsdidaktik, hvor man ikke adskiller kultur, tradition og mennesket som unik medskaber af sin samtid. Uren naturfagsdidaktik er således tæt knyttet til dannelsesbegrebet og har stærke forbindelser til den kontinentale filosofiske tradition, hvor hvad, hvorfor og hvordan hænger uløseligt sammen.  

Education/Academic qualification

Geografi, cand.pæd og Ph.d, På sporet af magtspillet om dansk naturfagsundervisning

Award Date: 4 Mar 2016

Fingerprint

Dive into the research topics where Jette Reuss Schmidt is active. These topic labels come from the works of this person. Together they form a unique fingerprint.
  • 1 Similar Profiles

Collaborations and top research areas from the last five years

Recent external collaboration on country/territory level. Dive into details by clicking on the dots or