Kasper Højbjerg

Kasper Højbjerg

Ph.D., Adjunkt, BA filosofi & matematik, MSc logik

20162022

Research activity per year

If you made any changes in Pure these will be visible here soon.

Personal profile

Presentation

I min uddannelse har jeg beskæftiget mig med en god blanding af filosofi, matematik og logik. Jeg har altid været ekstra interesseret i de dele af filosofien, der kan angribes og analyseres med matematisk-logiske redskaber. Det drejer sig primært om sprogfilosofien, matematikkens filosofi, epistemologien og metafysikken. I mit Ph.d.-projekt var fokus på matematiske modeller af logisk følge, som det opstår i de naturlige sprog, vi skriver og taler.

Jeg blev første gang bidt af undervisning gennem mit Ph.d.-studie. I mit virke som filosofi- og matematiklærer i gymnasieskolen har jeg haft mulighed for at afprøve og udvikle mig selv som lærer. Gennem mit pædagogikum og min undervisning blev jeg ekstra interesseret i metaspørgsmålene omkring undervisningen: hvad er overhovedet god undervisning - og hvorfor?

Som kulminationen hidtil er jeg derfor nu på KP, hvor jeg dagligt får lov til at fordybe mig i spørgsmålet "Hvad er god matematikundervisning - og hvorfor?" sammen med studerende og kollegaer.

Education/Academic qualification

Logic and philosophy, Ph.D., Model-theoretic account of logical consequence - themes from Etchemendy, Victoria University of Wellington

Award Date: 20 Oct 2015

Logic and philosophy, MSc, University of Amsterdam

Award Date: 31 Aug 2011

Philosophy and Mathematics, B.A., Aarhus University

Award Date: 23 Jul 2008

Positions

KP, adjunkt i matematik og matematikdidaktik

Apr 2020 → …

Greve Gymnasium, underviser i matematik

Aug 2018Mar 2020

GUX Nuuk, underviser i filosofi og matematik

Aug 2016Jul 2018

Fingerprint

Dive into the research topics where Kasper Højbjerg is active. These topic labels come from the works of this person. Together they form a unique fingerprint.
  • 1 Similar Profiles