Personal profile

Presentation

Lena Kjeldsen er docent, ph.d. i Forskningscenter for social udsathed, VIA University College og forsker bl.a. i digitalisering, tværsektoriel koordinering og handicap og beskæftigelse.

Desuden underviser Lena på VIAs Administrationsbacheloruddannelse i Aarhus og på Diplom i Offentlig forvaltning hos VIAs Efter- og videreuddannelse.

Research and development areas

Udvalgte projekter:

  • BEVICA Fonden: ”Hvordan skaber vi et mere velfungerende fleksjobmarked”? Et samarbejde mellem VIA, Aalborg Universitet og VIVE (2022-2024). Grundlaget for projektet er en integreret arbejdsmarkedsforståelse, der betyder, at forskningsgruppen undersøger både udbuddet af arbejdskraft, efterspørgselssiden og matchningssiden (jobcentrene). VIA er ansvarlig for undersøgelsen af jobcentrene.
  • BEVICA Fonden: Et bedre match mellem personer med bevægelseshandicap arbejdsmarkedet (2018-2020): Formålet med centret er at forbedre beskæftigelsesmulighederne for personer med handicap- i det første projekt med et særligt fokus på bevægelseshandicap. Grundlaget for projektet er en integreret arbejdsmarkedsforståelse, der betyder, at forskningsgruppen undersøger både udbuddet af arbejdskraft, efterspørgselssiden og matchningssiden (jobcentrene). VIA var ansvarlig for undersøgelsen af jobcentrene
  • VIA: Beskæftigelsesindsatsen for ledige med handicap- et komparativt perspektiv, 2018-2019: Formålet med projektet er at sammenligne beskæftigelsesindsatsen for ledige med handicap i Danmark og Sverige, som har en anden tilgang til feltet for at identificere nye handlemuligheder for den danske indsats. Nærmere bestemt fokuseres der på tilbud til personer med handicap i beskæftigelsesindsatsen og visitation hertil, da den eksisterende forskning peger på, at der er markante forskelle i regelgrundlaget.
  • Ringkøbing Skjern Kommune: Kultur- og competence projektet (2016-2018): Projektet var et aktionsforskningsprojekt bestående af kompetenceudvikling af 200 nøglepersoner og ledere og følgeforskning på udviklingen i projektet. Formålet med projektet var at bistå direktionen med at implementere en ny strategi for kommunen med fokus på borgerinddragelse/samskabelse. Rollen som følgeforskningsleder gav Lena en uvurderlig erfaring med projektledelse.
  • EU Komissionen (Det 7. Rammeprogram: Impact of Local Welfare Systems on Female Labour Force Participation and Social Cohesion (FLOWS) (2011). Formålet med projektet var at analysere, hvordan den kommunale velfærdsproduktion påvirker kvinders deltagelse på arbejdsmarkedet ud fra en antagelse om, at den decentrale velfærdsproduktion har betydning for, hvordan velfærd leveres i praksis.

 

Education/Academic qualification

PhD, Politikere på sociale medier. Nye dynamikker eller gammel logik?, Aalborg University

Dec 2011May 2016

Award Date: 20 May 2016

Cand.scient.adm, Aalborg University

Aug 2006Aug 2011

Award Date: 31 Aug 2011

Positions

Docent, Administrationsbacheloruddannelsen, VIA UC

2021 → …

Lektor, Administrationsbacheloruddannelsen, VIA UC

20182020

Ekstern lektor, Aalborg University

Feb 2016Aug 2016

Adjunkt, Administrationsbacheloruddannelsen, VIA UC

20152018

PhD, Aalborg University

Dec 2011May 2016

Videnskabelig assistent, Aalborg University

Aug 2011Dec 2011

Studentermedhjælper, Region Nordjylland

20072010

Keywords

  • social work and social conditions
  • digitalization
  • labour market

Fingerprint

Dive into the research topics where Lena Kjeldsen is active. These topic labels come from the works of this person. Together they form a unique fingerprint.
  • 1 Similar Profiles