If you made any changes in Pure these will be visible here soon.

Personal profile

Research and development areas

I mit forskningsarbejde er jeg optaget af at udvikle og formidle viden om velfærdsarbejde, med et særligt fokus på ungdomspædagogisk arbejde, der retter sig mod børn og unge i udsatte positioner. Mit primære forskningsområde ligger inden for pædagogisk sociologi med en interesse for kriminalitetsforebyggelse, velfærdsarbejdets kategoriserings- og differentieringsprocesser samt analyser af velfærdsarbejderes udpegninger af børn og unge som målgruppe for pædagogiske interventioner.

I de seneste år har jeg særligt været involveret i to forskningsprojekter. Det første projekt har undersøgt in- og eksklusionsprocesser i ungdomspædagogisk arbejde med fokus på, hvordan køn, men også sociokulturelle kategorier som  etnicitet og klasse får betydning og konsekvenser for unges deltagelsesmuligheder og indbyrdes fællesskabsdannelser samt for relationerne mellem unge og professionelle. Det andet projekt har fulgt indsatsen ”Mit første job”, som er en fritidsjobsindsats for elever på dagbehandlingsskoler. Dette projekt bidrager med indsigt i den etablerede pædagogiske og skolefaglige praksis, som denne jobindsats møder på dagbehandlingsskolerne og også, hvordan jobindsatsen spiller sammen med denne praksis. Projektet giver også et indblik i socialt sårbare børn og unges motivation for fritidsarbejde gennem de unges egne fortællinger om fritidsjob, skole, familie og fremtidsplaner.

Jeg er medlem af forskningsgruppen ”Velfærdsarbejdets sociologi og historie” under Sektion for Pædagogik, Institut for Kommunikation, Københavns Universitet. https://komm.ku.dk/forskning/paedagogik/velfaerd/. Dette er et forskningssamarbejde på tværs af universiteter og professionshøjskoler og med et særligt fokus på nye måder at undersøge og forstå velfærdsarbejde på. Derudover deltager jeg i Forskningsnetværk for fritidspædagogik https://www.kp.dk/forskning-og-udvikling/forskningsnetvaerk-for-fritidspaedagogik/ samt Dansk Netværk for Ungdomsforskning.

 

 

Education/Academic qualification

Ph.d., Til statens forsvar. Om SSP-medarbejderes kriminalitetsforebyggende og socialt disponerende arbejde, University of Copenhagen

1 Feb 201610 Dec 2019

Award Date: 10 Dec 2019

Master i Vejledning, Aarhus University

Award Date: 1 Jan 2013

Cand. mag., University of Copenhagen

Award Date: 1 Jun 1996

Keywords

  • learning, educational science and teaching
  • social work and social conditions
  • children and youth

Fingerprint

Dive into the research topics where Lone Bæk Brønsted is active. These topic labels come from the works of this person. Together they form a unique fingerprint.
  • 1 Similar Profiles