If you made any changes in Pure these will be visible here soon.

Personal profile

Presentation

Jeg er faglig leder i Nationalt center for forskningi Udsathed blandt Børn og Unge hvor jeg sammen med kolleger på tværs af Professionshøjskolesektoren fremmer og driver professionshøjskoleforskning ind i temaet udsathed blandt børn og unge.

Derudover forsker jeg i mødet mellem socialpædagogik og de mennesker, som socialpædagogik retter sig mod. Det er i min optik dér, vi kan se om og i fald hvordan, socialpædagogik som en form for hjælp, hjælper.

Socialpædagogik retter sig som fag mod alle mulige eksklusionssituationer i vores samfund og derfor finder min forskning sted i alle mulige sammenhænge. Det kan være med plejefamilier, hvor jeg undersøger hvordan henholdsvis den unge i pleje og så plejefamilien oplever hjemlighed. Det kan være med tidligere hjemløse som indgår i et NGO-projekt, der skal hjælpe dem ud af hjemløshed og hvor forskningsspørgsmålet går på, hvordan de oplever den form for hjælp. Det kan være i mødet mellem en evidensbaseret manual og så socialpædagogik som fag og hvor undersøgelsen går på, hvorfor socialpædagoger afviger fra den detaljerede og handlingsanvisende manual.  

På den måde forfølger min forskning hele tiden det empiriske, fascinerende og mangefacetterede møde mellem faget og mennesker fordi jeg mener det er her vi kan danne os forståelser af, hvordan socialpædagogik bedst lykkes med ambitionen om at hjælpe.

 

Competences

Linguistic competences:
Language: English
Level: Experienced

Organisational unit competences:
Project management: Several years of experience
Networking: Several years of experience

Work areas

Primary work areas:

Social pedagogy and people at risk.

Action learning and social inclusion.

Research.

 

Education/Academic qualification

phd-uddannelse, Phd, Socialpædagogik i forskellige former i lyset af Luhmanns systemteori. En empirisk undersøgelse af, hvad der sker i situationer, hvor den evidensbaserede manual ikke følges., Aalborg University

1 Sept 20158 Nov 2019

Award Date: 8 Nov 2019

Kandidat i Pædagogisk Sociologi, The Danish University of Education

Award Date: 1 Jan 2008

Pædagog, Peter Sabroe Seminariet

Award Date: 1 Jan 2002

Other, A.R.T.-sentret, Sandnes, Norge

… → 2012

Keywords

  • social work and social conditions
  • children and youth

Fingerprint

Dive into the research topics where Lotte Junker Harbo is active. These topic labels come from the works of this person. Together they form a unique fingerprint.
  • 1 Similar Profiles