Personal profile

Research and development areas

- Professionelt skøn i velfærdsinstitutioner 

- Faglighed, evidensbaseret viden og procesviden  

- Faglighed og strukturerer; politiske, juridiske, organisatoriske mm  

- Professionelt arbejde i relation til børn og unge med handicap og deres familier

Mette forsker i professionel praksis og skøn med et særligt fokus på børn med handicap og deres familiers møde med hjælpesystemet.

Forskningsinteresser

Med baggrund i en mangeårig interesse for professionel praksis i velfærdsinstitutioner tager hendes forskning afsæt i den professionelles vurderinger af sociale problemer i et forsøg på at belyse, hvordan skønnet udfoldes inden for de politiske, juridiske såvel som organisatoriske rammer den enkelte arbejder i. Forskningsarbejdet er kendetegnet ved en interesse for, hvordan forskellige forhold påvirker udfoldelsen af skønnet samt hvordan forståelser af problemer og behov vandre mellem de forskellige organisatoriske niveauer.

Teoretisk forankring

Teoretisk hentes der i forskningen inspiration fra institutionel etnografi, samt empirisk forskning inden for professionssociologi såvel som fra det interaktionistiske felt. Med dette teoretiske afsæt ønsker, Mette at udforske hvordan professionelles skøn forstås som en institutionel aktivitet, som er historisk betinget. Hun er særligt optaget af, hvordan professionel handling og skønnet som en del af dette forstås i et samspil mellem de til en hver tid dominerende kontekstuelle forhold, og de professionelles forhandlinger af disse. Gennem guidende tekster, herunder politikker, lovgivning, organiseringer mfl. sætter dominerende og selvfølgelige begrundelser for handling sig igennem som objektive bevidstheder hos de professionelle i velfærdsinstitutioner – samtidig er professionelle materielle kroppe, som er socialt kompetente og løbende forhandler hvordan skønnet ’gøres’. Gennem dette perspektiv er ambitionen at skabe viden om professioner og professionelles handlinger i konkrete kontekster, så samspillet mellem intentioner for velfærdspolitikker omsættes til lokal praksis blotlægges og håndteres mere produktivt velfærdspolitisk set.

 

Education/Academic qualification

Ph.d. , Der er ikke noget, som er rigtigt eller forkert, når man snakker faglige vurderinger’ – En institutionel etnografisk undersøgelse af forholdene for udfoldelse af skønnet i en vurdering af kriminalitetstruede unge og deres familiers problemer og behov, Aalborg University

20162021

Award Date: 27 May 2021

Lektor

20132017

Cand. soc., Det institutionelle skøn på rehabiliteringsområdet for børn og unge med handicap og deres forældrerldre

20112013

Soc. D., Børn og Unge, Undersøgelses- og udviklingsprojekt omkring det koordinerende møde i Specialrådgivningen for Småbørn, Fyn, Langeland og Ærø

20072010

Samtalepraksis i systematisk og narrativt perspektiv, Basispret DISPUK

2008

Socialrådgiver, Den Sociale Højskole, Odense, Motivationsarbejde

20022005

Positions

Socialfaglig Udviklingskonsulent, Borgercenter Handicap, Københavns Kommune

20222024

Lektor, Ph.d., UCL University College

20132023

Socialrådgiver, Specialrådgivningen for Småbørn, Odense Kommune

20102011

Handicaprådgiver, Familie og Børnesundhed, Fredericia Kommune

20052012

Keywords

  • research designs, theory and method
  • social work and social conditions
  • children and youth

Fingerprint

Dive into the research topics where Mette Bonderup is active. These topic labels come from the works of this person. Together they form a unique fingerprint.
  • 1 Similar Profiles

Collaborations and top research areas from the last five years

Recent external collaboration on country/territory level. Dive into details by clicking on the dots or