Project Details

Description

Animated Learning Konference 2023.

En national konference med fokus på kreativitet og filmpædagogik.
Med årets tema Kunst og æstetik – i undervisning og pædagogik centrerede konferencen sig om følgende spørgsmål:
Hvad betyder kunst for børn og unges dannelse og trivsel?
Kan arbejdet med æstetiske læreprocesser øge børn og unges motivation og deltagelse i undervisningen?

Animated Learning Konferencen er en årlig tilbagevende begivenhed med fokus på film og media literacy i undervisning og pædagogik. Formålet med konferencen er et fastholde denne som mødested for lærere, pædagoger, studerende, læringskonsulenter, skoleledere- og chefer, filmpædagogiske konsulenter og forskere indenfor det filmpædagogiske område. Vi mener der er behov for fysiske mødesteder, hvor vi på tværs af disse fagligheder samles med muligheden for at styrke videndeling, fælles diskussion og ny inspiration indenfor det filmpædagogiske område.

Årets konference var to dage fordelt på en konference for lærer og pædagogstuderende og en åben konference for alle i mål gruppen.

Den indledende konference for studerende blev afholdt mandag den 23 sep. og havde til formål at introducere de studerende for kreative og filmpædagogiske oplæg og workshops. Herefter fik de studerende til opgave, at planlægge og gennemfører workshops for skolebørn der deltog i VAF igen. Ugen afsluttes med den årlige konference 29 Sep., hvor de studerende var med som deltagere.
De studerendes deltagelse i VAF og ALL konferencen er organiseret i et samarbejde mellem pædagoguddannelsen VIA Viborg, Læreruddannelsen VIA i Skive og The Animation Workshop/VIA UC ved Animated Learning Lab.

Keynote speaks ved Lene Tanggaard (Aalborg Universitet og Rektor på Designskolen Kolding) og Tatiana Chemi (Lektor, Institut for Kultur og Læring på Aalborg Universitet, forsker inden for kunstnerisk læring og kreative processer). Hands-on workshops ved bl.a Rum for Undren, The Animation Workshops, Studio Cinemagic, Filmfabrikken, Kunsten I Aalborg m.fl.Layman's description

Animated Learning Konference 2023.

En national konference med fokus på kreativitet og filmpædagogik. Årets tema var "Kunst og æstetik – i undervisning og pædagogik". Konferencen bestod af keynote speaks og hands-on workshops.

Key findings

Der deltog ca 70 studerende til konferencen den 25 Sep.
Der deltog ca. 150 ved den åbne konference 29 Sep.
Short titleAnimated Learning Konference 2023
StatusActive
Effective start/end date01/06/2329/09/24

Collaborative partners

  • Læreruddannelsen i Skive (Project partner)
  • Pædagoguddannelsen Viborg (Project partner)
  • The Animation Workshop (lead)

Keywords

  • learning, educational science and teaching
  • schools, courses and institutions
  • children and youth
  • education, professions and jobs
  • Media, communication and languages
  • aesthetics, design and media