Bæredygtig energirenovering af bevaringsværdigt 1800-tals hus i Nexø

Project Details

Description

Mikkel og Dorthe og deres to børn, Noah og Hannibal, har købt huset i Kirkestræde 47 i den bevaringsværdige del af Nexø. Et rigtigt håndværkertilbud, som de energirenoverer til lavenergiklasse 1. Et ambitiøst projekt, som dog har ligget lige til højrebenet - for Mikkel og hans far, der begge er tømrere.
Og det bedste af det hele er, at Mikkel har stillet sit husbyggeri til rådighed som demonstrationsprojekti til skue for husejere og byggebranchen landet over. Business Center Bornholm og Væksthus Hovedstadsregionen støtter derfor demonstrationsprojektet med kompetenceudvikling samt med dokumentation og formidling af projektet, som Steenbergs Tegnestue, Videnscenter for bæredygtigt byggeri, Væksthushovedstadsregionen og Business Center Bornholm løser i fællesskab. De vil dokumentere og formidle alle faser af byggeriet, beskrive valg af materialer og til slut dokumentere de opnåede energibesparelser samt måle på indeklimaet.
Renoveringen, valg af materialer og energibesparelser har fået stor eksponering under byggeriet og vil få stor eksponering efter renoveringens afslutning, da husets gamle butikslokale bliver bygget om til showroom og står til rådighed for fyraftensmøder med byggeriets brancher samt åben hus arrangementer for borgere. Byggeriet bliver desuden formidlet bredt ud i aviser og gennem TV2 Bornholm og nationalt i TV2's Danmark Rundt.
Desuden er demonstrationsprojektet inddraget i de uddannelsesforløb som Bornholms Erhvervsskole kører omkring Grøn Håndværker, og en del af materialet fra TV2's udsendelser vil projektet bruge til at producere undervisningsvideoer til rådgivere og håndværkere. Videoerne bliver til i et samarbejde mellem projektet, Videnscenter for bæredygtigt byggeri og Bornholms Erhvervsskole.
StatusFinished
Effective start/end date01/10/0931/07/12

Collaborative partners

  • VIA (lead)
  • Business Center Bornholm (Project partner)
  • Nilan A/S (Project partner)
  • Isocon ApS (Project partner)
  • Steenbergs Tegnestue ApS (Project partner)
  • IT2TAL A/S (Project partner)
  • TOKA EL-Teknik A/S (Project partner)

Keywords

  • sustainable construction

Fingerprint

Explore the research topics touched on by this project. These labels are generated based on the underlying awards/grants. Together they form a unique fingerprint.