Bæredygtig havredriksproduktion med innovativ udvikling af restprodukt

Project Details

Description

Den vandige fase (havredrik) produceres i dage ved enzymatisk og termisk varmebehandling af en vanding opløsning af havremel i blandet salt og olie. Efter den ovenstående behandling separeres havredrikken fra den primære del af den uopløselig fraktion af blandingen. Dette efterlader en sidestrøm, som oftest bruges til foder eller biobrændsel.

Er det muligt at udnytte denne sidestrøm til som fødevareingrediens enten som videreforarbejdet af hele massen eller ved fraktionering af de enkelte bestanddele?

Det kan være bæredygtigt at udnytte sidestrømme fra eksisterende fødevareproduktioner til human konsum. Dette afhænger af de krævet ressourcer for at opnå et brugbart produkt sammenlignet med den nuværende situation, hvor sidestrømmen bortskaffes il biobrændsel. Det vil dog ikke indgå som en del af projektet, men skal altid være en del af et beslutningsgrundlag for en fødevareproducent.

Layman's description

Kan sidestrømmen fra havredriks produktion videreudvikles til funktionelle ingredienser

Key findings

Bæredygtighed
Alternative proteinkilder
Plantebaseret fødevare
StatusFinished
Effective start/end date01/06/2330/05/24

Collaborative partners

  • Det økologiske mejeri NATURMÆLK A.M.B.A (Project partner) (lead)
  • Endless Food Co.