Beton som mulighed et muligt bæredygtigt materiale

Project Details

Description

Problemstilling:
Beton eller betonkonstruktioner har i mange henseender et dårligt ry som bæredygtigt materiale. Da beton er et meget brugt materiale i opførelse af bygningsværker, er dette materiale et af de parameter som trækker bygninger, opført med beton, langt ned på skalaen over bæredygtigt byggeri.

Konstruktøruddannelsen mangler viden om betonens anvendelse i byggeriet som bæredygtigt materiale eller konstruktionselement.

Betonkonstruktioner knuses som oftest i forbindelse med nedrivninger bruges kun som opfyldningsmateriale under veje og stier. I stedet for bør betonkonstruktioner indgå i ny opførelse eller genopførelse af nye bygninger.

Formål:
Hvad skal projektet bidrage til?

Projektet skal bidrage til, at jeg kan tilføre bygningskonstruktøruddannelsen viden om betons eller betonkonstruktioners anvendelse i et bæredygtigt perspektiv.
Den viden som uddannelsen herved får gennem projektet, kan den studerende herefter anvende i branchen til, at byggebranchen anvender beton eller betonkonstruktioner i en form, så betonbyggeriet løftes op i bæredygtighedsskalaen.
StatusActive
Effective start/end date01/08/17 → …

Keywords

  • construction, environment and energy