Industrialiseret en-familiehus

Project Details

Description

De kontinuerligt stigende krav til vores bygninger og huse for at minimere
energiforbrug og stadig sikre indeklima, god byggeteknisk kvalitet m.m. kræver ny tænkning og innovative løsninger. CASA entreprise A/S ønsker at udvikle et industrialiseret hus bygget i moduler efter containermodul (40 fodscontainer).
Samarbejdet sker sammen med et eksternt arkitektfirma Arcgency, København og VIA University College, Horsens.

På sigt skal huset produceres oversøisk, men prototypen som udvikles vil blive
produceret i Danmark CASA Entreprises vision er at udvikle et typehus, som kan præfabrikeres oversøisk, transporteres og monteres, og det med fokus på det danske marked. Huset skal leve op til det danske 2020 energikrav og i øvrigt minimum have en standard som er sammenlignelig med det traditionelle danske byggeri i forhold til materialevalg, funktionalitet og levetid.
Protypen skal produceres efter containermodulmål, således modulerne kan stakkes vilkårligt på containerskibe, fragtes og monteres over alt i verden.
Huset skal være præfabrikeret med stor en andel som muligt (99%) således der sker færrest mulige fejl og tidstab i forbindelse med koordinering mellem forskellige entreprenører. Der skal udvikles nogle helt nye konstruktions-principper i forbindelse med de udfordringer, der ligger i selve modulprincippet.
StatusFinished
Effective start/end date03/02/1401/10/14

Collaborative partners

  • VIA (lead)
  • CASA Entreprise A/S (Project partner)

Keywords

  • construction
  • energy efficient buildings
  • construction Technology