Innovation X: FREMTIDENS FRIVILLIGE

Project Details

Description

Studerende ved DMJX's tværfaglige projekt Innovation X udvikler i samarbejde med DGI Østjylland svar på spørgsmålet om, hvordan DGI kan være med til at skabe en basis for, at flere unge bliver frivillige i idrætslivet?
Løsningen baserer sig på, at de studerende bruger metoden med at reframe den problemstilling som opdragsgiverne kommer med.
Baggrund: I DGI Østjylland bliver de frivillige forenings- og idrætsledere ældre og ældre. Fra 2010 til 2015 faldt antallet af unge forenings- og idrætsledere med 15 procent. I samme periode steg antallet af frivillige over 60 år med 19 procent. Ydermere er der en væsentlig diskrepans mellem antallet af danskere, der ønsker at være frivillige og foreningernes evne til at rekruttere frivillige kræfter. Størstedelen af danske idrætsforeninger udtaler, at deres største udfordring er rekruttering og fastholdelse af frivillige. Samtidigt viser flere undersøgelser, at mere end halvdelen fra gruppen, der i øjeblikket ikke er frivillige, faktisk ønsker at være frivillige, hvis blot de bliver spurgt.
StatusNot started