Mandlige superhelte i sygeplejen

Project Details

Description

Mandlige rollemodeller i sygeplejen

Layman's description

Mandlige superhelte i sygeplejen

På Sygeplejevidenskab.dk portrætterer sygeplejerske, cand.cur., lektor ved sygeplejerskeuddannelsen på Københavns Professionshøjskole, Ben Farid Røjgaard Nielsen en række mandlige forbilleder i sygeplejen. Ben vil med sine månedlige portrætter gøre op med kønsstereotype opfattelser af, hvad mænd og kvinder er gode til hver især.

I nyere tid er sygepleje typisk forbundet med et erhverv for kvinder. Der har dog været mange mandlige sygeplejersker, der har nedbrudt kønsbarrierer og været med til at præge sygeplejeprofessionen. Det er både sygeplejersker i praksis såvel som forskere. De fleste sygeplejersker kender Florence Nightingale, Virginia Henderson, Kari Martinsen, Katie Eriksson, Dorothea Orem, Charlotte Munck og Christiane Reimann. Ja faktisk er der skrevet en hel bog med titlen “Sygeplejens Superhelte”, ”der hædrer en række teoretikere, der står bag fagets vigtigste tankegods”. (https://munksgaard.dk/products/sygeplejens-superhelte-bog-51904-9788762819962). De mandlige superhelte i sygeplejen er der mange af, men de har traditionelt set været ret usynlige i faget og i medierne, hvorfor de her vil hædres.

Vi håber I vil tage godt imod de mandlige superhelte i sygepleje. Hvis Du nu vil have en "mandlig superhelt" med i portrætserien, så skriv en mail til [email protected] og begrund hvorfo
StatusActive
Effective start/end date01/01/2431/12/24

Keywords

  • disease, health science and nursing