Project Details

Description

Borgere med langvarigt rygbesvær, Svendborg Kommune, SDU og UCL samskaber i forskningsprojektet ´Min Ryg´ den bedst mulige rehabiliteringsindsats for borgere med langvarigt rygbesvær. Afsættet er borgerens og de kommunale beskæftigelses- og sundhedsfagliges erfaringer og løsninger samt forskningsviden, der integreres i udvikling, implementering og kapacitetsopbygning i den kommunale organisation via en innovativ tilgang.

Målet er at styrke borgernes muligheder for at håndtere et liv med langvarigt rygbesvær, udvikling af beskæftigelses- og sundhedsfagliges kompetencer, samt mulighed for reduktion af kommunale udgifter i forbindelse med rygbesvær.

I projektet samarbejdes på tværs mellem forskningsafdelinger og flere grunduddannelser i UCL; Anvendt Sundhedsforskning og Anvendt Velfærdsforskning, sygeplejerske-, fysio- og ergoterapeutuddannelserne samt socialrådgiver- og administrationsbacheloruddannelserne.

Layman's description

Ondt i ryggen er en af de største sundhedsmæssige udfordringer i Danmark, både for den enkelte borger og for samfundet.
Med forskningsprojektet ´Min Ryg` skal borgere med langvarigt rygbesvær, beskæftigelses- og sundhedsfaglige medarbejdere i kommunen samt forskere sammen skabe en ny helhedsindsats for at understøtte borgernes mulighed for at håndtere et liv med langvarigt rygbesvær, udvikle beskæftigelses- og sundhedsfagliges kompetencer, samt reducere kommunale udgifter i forbindelse med rygbesvær.
StatusActive
Effective start/end date01/11/1931/12/22

Keywords

  • health, nutrition and quality of life