Nye Østasiatiske Museumsfortællinger

Project Details

Description

Nye Østasiatiske Museumsfortællinger (NØM) med det historiske drama som drivkraft er et samarbejde mellem Nationalmuseet, The Animation Workshop og kunstnere fra Kina, Japan og Korea.

Formålet med projektet er at undersøge og eksperimentere med nye måder at
formidle etnografiske samlinger på ud fra forskningsspørgsmålet:
● Hvordan kan vi formidle østasiatiske genstande på en aktualiserende, affektiv
og engagerende måde, inspireret af historiske dramaer fra Østasien og
transmediel teori?

NØM udvikler tidssvarende bud på etnografiske fortællinger på baggrund af forskning i historiske dramaer fra Østasien, transmediel teori og genstande fra Nationalmuseets Østasiensamling.
I de tre østasiatiske populærkulturelle supermagter, Kina, Japan og Sydkorea, er
historiske begivenheder, personer og materielle universer inspirationskilde i en række af det seneste årtis mest succesfulde transmedielle fortællinger, der udfolder sig på tværs af genrer som tegneserier, animation, tv-serier, film og spil.
De historiske dramaer gør historien til et cool, hyper-æstetisk og glamourøst drømmeunivers, der appellerer til seere, læsere og spillere, der ikke almindeligvis har historisk interesse, på tværs af alder, køn, uddannelse, religion og region [3, 4]. Samtidig står de museale, etnografiske fortællinger ved en skillevej. Nationalmuseet (NM) har store genstandssamlinger fra verden. Disse har altid været centrale for museets forskning og formidling. Men med den postkoloniale vending er der kommet et stadigt mere kritisk lys på måderne europæiske museer har indsamlet i og fortalt om deres kolonier. Imens er der disse år også et stærkt fokus på NMs mulighed for at være relevant i forholdet mellem nutiden og fortiden. NMs etnografiske udstillinger blev planlagt i slut 1980’erne. I dag taler de hverken til den ene eller den anden bevægelse.

Layman's description

Formidling af etnografiske samlinger fra Nationalmuseet.
AcronymNØM
StatusActive
Effective start/end date01/12/2331/12/26

Collaborative partners

  • Nationalmuseet (lead)

Keywords

  • animation
  • Media, communication and languages