Project Details

Description

Operation Hjemlighed vil fremme oplevelsen af hjemlighed for beboerne på Kastanjehaven Plejeboliger gennem en kombination af værtskaber og beboerdrevne arbejdslaug.
På Kastanjehaven vil vi arbejde med hjemlighed med udgangspunkt i metoden fremtidsværksteder og gennem etablering af beboerdrevne arbejdslaug på hver af Kastanjehavens fire etager med i alt 68 beboere. På baggrund af beboerønsker, vil vi udvikle et mobilt køkken og indrette tre fællesrum, der kan skabe gode rammer for fællesskaber og mulighed for at beboerne kan påtage sig værtskaber for hinanden og for gæster udefra. Desuden vil vi udvikle redskaber til at understøtte brugen af fremtidsværksted og arbejdslaug der kan sikre implementeringen af hjemlighedstiltag som hverdagspraksis på Kastanjehaven og inspirere arbejdet med hjemlighed på andre af landets plejecentre.

Key findings

Fremtidsværksted, arbejdslaug og værtskab som ramme og metode og redskaber til at inddrage beboere i plejebolig i udviklingsorienterede projekter som en hverdagsrehabiliterede indsats.
Et mobilt køkken er udviklet og afprøvet på Kastanjehavens Plejeboliger
Tre fællesrum er udviklet og i gang med at blive brugt i dagligdagen
Flere resultater indskrives senere
Short titleHjemlighed
StatusFinished
Effective start/end date31/12/2130/04/23

Collaborative partners

  • Kastanjehavens Plejeboligere, Frederiksberg (Project partner) (lead)