Unge og madindkøb -et samskabelsesprojekt om unges muligheder og barrierer for at træffe sunde og økonomisk bæredygtige valg i indkøbssituationen - et samarbejde mellem Københavns Professionshøjskole og Forbrugerrådet Tænk

    Project Details

    Description

    Dette projekt er en del af Forbrugerrådet
    Tænks projekt “Tyg på det” og omhandler
    unge erhvervsskoleelever mellem 17-25 år, som
    lige er flyttet hjemmefra, deres indkøbsadfærd,
    og hvad der skal til for at ændre denne i en
    sundere retning både nu og på sigt.
    Hensigten med dette projekt er at finde frem
    til, hvordan viden, motivation og handlekompetence
    kan bidrage til, at de unge træffer
    sunde, økonomisk bæredygtige valg i indkøbssituationen.

    Key findings

    De unge prioriterer, at madindkøb og madlavning skal være billigt, hurtigt og nemt.
    Det medfører følgende valg og fravalg i indkøbssituationen
    De interviewede unge gav udtryk for, at dét, der skal til, for at de ændrer
    indkøbspraksis i en sundere retning er:
    En højere indkomst end elevløn og SU.
    Nogle andre at lave mad til og at spise sammen med.
    Egen praktisk erfaring med madindkøb og madlavning.
    Egen kropslig erfaring med hvad ensformig eller usund kost kan gøre ved kroppen fysisk - og dermed også frygt for sygdom som for eksempel blodpropper.
    Inspiration fra venner.
    Short titleUnge og madindkøb
    StatusFinished
    Effective start/end date03/01/1826/06/19

    Collaborative partners

    • TÆNK - Forbrugerrådet (lead)

    Keywords

    • learning, educational science and teaching
    • health, nutrition and quality of life
    • children and youth