Project Details
Description
Dette projekt er en del af Forbrugerrådet
Tænks projekt “Tyg på det” og omhandler
unge erhvervsskoleelever mellem 17-25 år, som
lige er flyttet hjemmefra, deres indkøbsadfærd,
og hvad der skal til for at ændre denne i en
sundere retning både nu og på sigt.
Hensigten med dette projekt er at finde frem
til, hvordan viden, motivation og handlekompetence
kan bidrage til, at de unge træffer
sunde, økonomisk bæredygtige valg i indkøbssituationen.
Tænks projekt “Tyg på det” og omhandler
unge erhvervsskoleelever mellem 17-25 år, som
lige er flyttet hjemmefra, deres indkøbsadfærd,
og hvad der skal til for at ændre denne i en
sundere retning både nu og på sigt.
Hensigten med dette projekt er at finde frem
til, hvordan viden, motivation og handlekompetence
kan bidrage til, at de unge træffer
sunde, økonomisk bæredygtige valg i indkøbssituationen.
Key findings
De unge prioriterer, at madindkøb og madlavning skal være billigt, hurtigt og nemt.
Det medfører følgende valg og fravalg i indkøbssituationen
De interviewede unge gav udtryk for, at dét, der skal til, for at de ændrer
indkøbspraksis i en sundere retning er:
En højere indkomst end elevløn og SU.
Nogle andre at lave mad til og at spise sammen med.
Egen praktisk erfaring med madindkøb og madlavning.
Egen kropslig erfaring med hvad ensformig eller usund kost kan gøre ved kroppen fysisk - og dermed også frygt for sygdom som for eksempel blodpropper.
Inspiration fra venner.
Det medfører følgende valg og fravalg i indkøbssituationen
De interviewede unge gav udtryk for, at dét, der skal til, for at de ændrer
indkøbspraksis i en sundere retning er:
En højere indkomst end elevløn og SU.
Nogle andre at lave mad til og at spise sammen med.
Egen praktisk erfaring med madindkøb og madlavning.
Egen kropslig erfaring med hvad ensformig eller usund kost kan gøre ved kroppen fysisk - og dermed også frygt for sygdom som for eksempel blodpropper.
Inspiration fra venner.
Short title | Unge og madindkøb |
---|---|
Status | Finished |
Effective start/end date | 03/01/18 → 26/06/19 |
Collaborative partners
- TÆNK - Forbrugerrådet (lead)
Keywords
- learning, educational science and teaching
- health, nutrition and quality of life
- children and youth