VFX Residencies 2023-2025

Project Details

Description

Efter en længerevarende pause i projektet grundet udfordringer med rekruttering af danske ansøgere til målsætningen om længerevarende VFX residency ophold i Viborg, COVID-pandemi, samt behovet for grundigere research og markedsanalyse, er projektets målsætninger blevet ændret, for år 2 og 3 af den oprindelige bevilling.
Den nye projektperiode vil være fra 01.06.2023 og frem til 01.10.2025. I løbet af de sidste par år har industrien for visuelle effekter (VFX) oplevet en bemærkelsesværdig stigning i produktionsvolumen, hvilket har skabt et behov for mere effektiv og omkostningseffektiv udvikling af indhold. Specifikt er der behov for færdigheder i Houdini og Unreal software. Derudover er der en stigende efterspørgsel på specialiseringer i Blender og en bedre forståelse af, hvordan Virtual Production kan implementeres i indholdsudvikling.

Projektet indeholder nu:
a) en nedjustering af mål om oprindelige residency format
b) training af ungt talent
c) mentorship og professionel sparring for unge talenter.

Dette sker igennem følgende aktiviteter:
- Fysiske workshops
- Online masterclasses
- VFX Residencies
- Mentorshipaftaler
- Industry roundtables

Projektets målgruppen er primært danske unge talenter, samt unge kandidater, freelancere og mindre virksomheder i Danmark. Vi ønsker helt at fjerne os det oprindelige fokus på de professionelle ude i virksomhederne, da det er talenterne og de unge freelancere som har brug for indsats og løft. Vi ønsker fortsat at forbeholde os retten til at invitere nordiske talenter ind, men maksimalt 20 % af deltagerne.

Vi rekrutterer primært online, samt gennem The Animation Workshop i Viborg netværk og aktiviteter samt med hjælp fra Filmværkstederne i Odense, Aarhus og København. Derudover i samarbejde med Filmbyen Aarhus, Super 8, Super 16 samt Filmskolen og VIZARTS Labs i forhold til videnproduktion- og deling.

Key findings

En 5-dages workshop i Unreal Engine Animation Training er blevet afholdt i efteråret 2023, med deltagelse af 25 udvalgte artists.
Projektet er i efteråret 2023 desuden i en PR-fase og lanceringsfase.
Short titleVFX Residencies 2023-2025
StatusActive
Effective start/end date01/06/2301/10/25

Collaborative partners

Keywords

  • computer graphics